Istraživanje: Zadar je grad pizza-cuta ili grad bogatog kulturnog života?

Pozivamo vas da sudjelujete u istraživanja kulturnih potreba u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koje provode mladi znanstvenici Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Kada kažemo kultura, ne mislimo samo na muzeje i institucije, nego i sve ono što čini kulturni život grada dinamičnim: noćne izlaske, zabavu, slobodno vrijeme. Da ovo ne bi bilo samo još jedno “dosadno” istraživanje o navikama i potrebama nekog dijela stanovništva, kakve često susrećemo u medijima, treba istaknuti kako su i sami istraživači i istraživačice dio grada kojeg istražuju i svaki se dan susreću s lokalnom situacijom u kulturi.

Kako je Zadar grad u kojem živi 75 tisuća ljudi, postavlja se pitanje jesu li oni zadovoljni gradom u kojem žive i nudi li im Zadar dovoljno. Svjedočimo tome kako kultura dobiva sve veće značenje u Dalmaciji kao dijelu globalnog svijeta: povećava se broj festivala, razvija kulturni turizam i sve je više sadržaja, a možda čak i jedan od dalmatinskih gradova postane europska prijestolnica kulture u 2020. godini.

Cilj je ovog istraživanja saznati smatraju li građani da je Zadar grad pizza-cuta ili pak da je riječ o gradu s bogatim kulturnim životom? Ili možda oboje? I što je najvažnije, zanima nas što VI smatrate da bi trebalo poboljšati i unaprijediti po tom pitanju. Ovo istraživanje za ciljanu skupinu nema samo Zadrane, nego i sve stanovnike Zadarske županije kojima je Zadar važan dio kulturnog i društvenog života.

Naglašavamo kako treba malo strpljenja za ispuniti cijelu anketu, odnosno treba otprilike odvojiti 20-25 minuta Vašeg vremena. Razlozi za takvu dužinu nalaze se u želji da temu maksimalno iscrpimo i javnosti ponudimo što preciznije podatke.

Ako vas je tema zaintrigirala, odgovore na sva ta pitanja možete dati u anketi koja se nalazi na sljedećoj stranici:

http://cultzd.questionpro.com

NAPOMENA

Ukoliko ispunite anketu DO KRAJA, vrijeme koje ste potrošili neće biti uzaludno jer vas očekuju nagrade naših pokrovitelja i partnera (Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Muzej antičkog stakla, klub Arsenal, Maraschino bar). Nagradni kupon ili spremite na računalo ili isprintajte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...