Sudjelujte u anketi mladih znanstvenika Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru

Istraživanje: Zadar je grad pizza-cuta ili grad bogatog kulturnog života?

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Pozivamo vas da sudjelujete u istraživanja kulturnih potreba u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koje provode mladi znanstvenici Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Kada kažemo kultura, ne mislimo samo na muzeje i institucije, nego i sve ono što čini kulturni život grada dinamičnim: noćne izlaske, zabavu, slobodno vrijeme. Da ovo ne bi bilo samo još jedno “dosadno” istraživanje o navikama i potrebama nekog dijela stanovništva, kakve često susrećemo u medijima, treba istaknuti kako su i sami istraživači i istraživačice dio grada kojeg istražuju i svaki se dan susreću s lokalnom situacijom u kulturi.

Kako je Zadar grad u kojem živi 75 tisuća ljudi, postavlja se pitanje jesu li oni zadovoljni gradom u kojem žive i nudi li im Zadar dovoljno. Svjedočimo tome kako kultura dobiva sve veće značenje u Dalmaciji kao dijelu globalnog svijeta: povećava se broj festivala, razvija kulturni turizam i sve je više sadržaja, a možda čak i jedan od dalmatinskih gradova postane europska prijestolnica kulture u 2020. godini.

Cilj je ovog istraživanja saznati smatraju li građani da je Zadar grad pizza-cuta ili pak da je riječ o gradu s bogatim kulturnim životom? Ili možda oboje? I što je najvažnije, zanima nas što VI smatrate da bi trebalo poboljšati i unaprijediti po tom pitanju. Ovo istraživanje za ciljanu skupinu nema samo Zadrane, nego i sve stanovnike Zadarske županije kojima je Zadar važan dio kulturnog i društvenog života.

Naglašavamo kako treba malo strpljenja za ispuniti cijelu anketu, odnosno treba otprilike odvojiti 20-25 minuta Vašeg vremena. Razlozi za takvu dužinu nalaze se u želji da temu maksimalno iscrpimo i javnosti ponudimo što preciznije podatke.

Ako vas je tema zaintrigirala, odgovore na sva ta pitanja možete dati u anketi koja se nalazi na sljedećoj stranici:

http://cultzd.questionpro.com

NAPOMENA

Ukoliko ispunite anketu DO KRAJA, vrijeme koje ste potrošili neće biti uzaludno jer vas očekuju nagrade naših pokrovitelja i partnera (Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Muzej antičkog stakla, klub Arsenal, Maraschino bar). Nagradni kupon ili spremite na računalo ili isprintajte.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar