Kruzer Thomson Majesty po 17. put ove godine pristao u Zadru

Već po 17. put u ovoj godini uz zadarsku rivu na Morskim orguljama pristao je Thomson Majesty 207 metara dugačak kruzer s 11 paluba i 732 kabine.  U naš grad dovezao je  oko 1.400 putnika te više od 500 članova posade. S obzirom na ovakav interes kruzerskih kompanija koje u svojim proputovanjima sve češće uključuju i Zadar kao jednu od destinacija vrijednih posjetiti ne čude optimistična očekivanja iz lučke uprave za iduće 2015.  godinu, kad se već  do kraja ove tekuće  sezone očekuje porast od prekoo 50 posto putnika s kružnih putovanja. Kruzer Thomson Majesty osim vrhunskih restorana u ponudi ima bazene, saunu, wellness centar, kasino i knjižnicu te dječju igraonicu. Današnji putnici najvećim dijelom dolaze s engleskog govornog područja, no ima nešto Rusa i predstavnika drugih naroda koliko se može čuti u njihovoj konverzaciji na  Morskim orguljama koje su bile njiihov prvi doticaj  s Donatovim gradom. Nakon toga su se izgubili po izletničkim turama u  okolici Zadra, na ulicama starog grada ili su se zaputili u obilazak starog grada turističkim vlakićem koji je neumorno čekao pred ovim zaista impresivnim morskim titanom.  Dok su putnici  upoznavali naš grad u međuvremenu je posada kruzera održala i evakuacionu vježbu u slučaju opasnosti. Iako je naše goste dočekalo iznimno tmurno vrijeme to nije smanjilo njihovo oduševljenje našim gradom.

Vježba na kruzeru

Turistička  sezona je iza nas, ako tako možemo nazvati proteklo ljeto, za kruzere je ona u punoom jeku. Naime, špica sezone kruzerima su upravo svibanj,  ruan i listopad kada ovakvi putujući hoteli dovode u naš grad jako velik broj turista, te tako idu u prilog statističkim podacima o konstantnom porastu broja putnika s kruzera. Kako su zbog kapaciteta zadarske luke srpanj i kolovoz  limitirani brojem pristanaka i sidrenja navedena tri mjeseca u godini su zapravo udarna za ovakvu vrstu turizma. Prema svim pokazateljima, ove godine ne bi trebali podbaciti čak ni studeni i prosinac.

Na proputovanju od Venecije,  preko Zadra, Thomson Majesty kreće  prema  Dubrovniku kamo bi se prema riječima putnika trebao uputiti sutra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...