Besplatni seminar trening samoobrane za sve naše sugrađanke!

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava 25. studenoga, KravMaga Hrvatska organizira ovog vikenda besplatni trening seminar za sve zainteresirane žene.

U Zadru će se seminar održati u subotu 22. studenoga 2014. godine od 15 do 17 sati u KravMaga centru Zadar (Domovinskog rata 7), a vodit će ga licencirani instruktori organizacije KravMaga Hrvatska.

– Zbog nasilnih napada na naše sugrađanke odlučili smo se aktivno uključiti u borbu protiv nasilja nad ženama organizacijom besplatnih seminara na kojem će biti obrađene specifične tehnike i taktička postupanja specifična za žene, uz naglasak na prevencije i izbjegavanje, učinkovito suzbijanje i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih i opasnih situacija. Seminaru mogu sudjelovati sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje. Pozivamo vas na ovaj besplatan tečaj na kojem ćete uz određene tehnike samoobrane, naučiti podići i svoje samopouzdanje te naučeno kasnije i prenijeti na svoje sestre, prijateljice, kolegice, kćeri, majke, sve one koje su odlučile ne biti žrtve nasilja, kazao je Saša Stipanić iz KravMaga centra Zadar.

Prema podacima PU Zadarske tijekom devet mjeseci 2014. godine počinjeno je 418 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a što je za 11,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Od 514 počinitelja, 419 počinitelja je muškog spola, dok je 96 počinitelja ženskog spola. U istom razdoblju 2013. godine, od 557 počinitelja, 449 počinitelja bilo je muškog spola.

– S obzirom da smo svjedoci velikog broja nasilja, te da je u Zadarskoj županiji svaka peta žena žrtva obiteljskog nasilja, kako bi dali svoj doprinos u sprječavanju takvih situacija, pozivamo vas da se odazovete ovom seminaru, naglasio je Stipanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...