HAK upozorava vozače: Kolnici mjestimice mokri i skliski

U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Bosiljevo 2, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić, izvjestio je Hrvatski autoklub (HAK).Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Na Zagrebačkoj obilaznici A3 zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Promet teče jednim trakom na A1 južno od tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru graničnog prijelaza Rupa.

Na Jadranskoj magistrali DC8 u mjestu Krilo Jesenice, vozi se naizmjence jednim trakom, uz semafore, zbog radova.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Umjereno do pretežno oblačno, a mjestimična kiša očekuje se ponajprije na Jadranu i u područjima uz Jadran, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak.

U unutrašnjosti će ponegdje biti magle, a na južnom Jadranu lokalnih pljuskova uz mogućnost grmljavine. Vjetar većinom slab, na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura i istočnjak, a drugdje jugo koje će mjestimice biti i jako. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 1 do 7, a na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...