POMOĆNICI U NASTAVI

Mrsić: “Asistente ćemo platiti kroz mjeru javnih radova”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Rješenje za djecu s teškoćama u razvoju koja su ostala bez asistenta u nastavi danas je pronašao ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavljujući da će zapošljavanje asistenata kroz mjeru javnih radova “Mladi za mlade – pomagači u nastavi” sufinancirati Hrvatski zavod za zapošljavanje.

– Tako bismo riješili problem pomoćnika u nastavi za ovu školsku godinu, dakle za 43 djeteta koja su ostala bez pomoćnika, a spremni smo i iskažu li se potrebe za još asistenata. Mjera se aktivira vrlo brzo, uz zahtjev udruga i pismo namjere lokalne samouprave, pa se već ovog tjedna pomoćnici mogu vratiti na nastavu pomagati djeci, kazao je Večernjem listu ministar Mrsić. Napominje i kako su omogućili da mjera javnih radova obuhvaća i osobe s VSS-om. Vidjet će se, dodaje Mrsić, hoće li biti potrebe za takvim rješenjem u idućoj godini s obzirom na zakonsku obvezu države da taj problem riješi sustavno.

Osoba za posao asistenta treba biti mlađa od 29 godina, imati odgovarajuće kvalifikacije i biti barem jedan dan prijavljena na Zavod za zapošljavanje. Plaću od3936 kuna (s troškovima prijevoza) popola financiraju HZZ i lokalna zajednica.

Ostavi komentar koristeći Facebook