Kolnici mokri, bura na sjevernom Jadranu

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske, zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je u utorak ujutro Hravatski autoklub.Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru i Lici te na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin (od 29. do 27. km) u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km na sat.

Promet teče jednim trakom na A1 južno od tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru GP Rupa.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, usporeno te povremeno u koloni. Vozačima se savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Buzin i Kosnica.

Zatvorena je Sljemenska cesta od vrha prema Zagrebu (zbog odrona između Kraljičinog zdenca i Šestina). Od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet je dopušten, a spuštanje samo na zagorsku stranu (do 9. prosinca 2014. god.).

Zbog odrona, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC4030 Orahovica-Kutjevo. Obilazak je: Orahovica-Našice-Pleternica, i obrnuto.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

DHMZ: Oblačno uz slabu kišu ili rosulju

U kopnenom području Hrvatske u utorak oblačno povremeno uz slabu kišu ili rosulju. Na Jadranu i u području uz njega promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i povremeno s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima uz grmljavinu.

U gorju te ponegdje na krajnjem sjeverozapadu uz kišu je moguć i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni, na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana umjerena i jaka bura, a južnije umjereno jugo.

Najviša temperatura između 1 i 6, na sjevernom dijelu Jadrana od 10 do 15, na južanom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za utorak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...