Kalmeta otvorio radove na CP Maestral te najavio priključke 200-ak obitelji na kanalizacijsku mrežu

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Ivicom Vlakićem, pročelnikom UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darkom Kasapom i direktorom komunalne tvrtke “Odvodnja”, Antom Josipom Šikićem, obišao je gradilište javnog sustava odvodnje, prema projektu “Crpna postaja Maestral“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima i tlačnim cjevovodom na Obali kneza Trpimira u uvali Maestral.

– Ovi radovi počinju danas, a obuhvaćaju gradnju glavnog kolektora, nastavka kolektora koji je vezan na crpnu postaju u parku, pa ovdje do staračkog doma. Također, tu će biti izgrađeni kolektori koji će obuhvaćati i ove dvije ulice iza nas, oko ovoga bazena čime će se odmah 200 obitelji moći priključiti na kanalizaciju. Što je još važnije od toga, ovo što se sad radi omogućit će da se sve obiteljske kuće gore na Brodarici mogu priključiti na kanalizaciju, najavio je gradonačelnik Kalmeta dodajući da završetak radova na ovoj lokaciji i na Poluotoku očekuje prije sezone.

– Time će nestati i posljednji fekalni ispust u more i čestitam svima koji su na tome radili jer je Zadru kao turističkom gradu to jedna ogromna prednost i nešto čime se možemo pohvaliti, da imamo čisto more i u skoroj budućnosti riješenu sekundarnu kanalizacijsku mrežu, kazao je Kalmeta.

U prvoj fazi izgradit će se crpna postaja “Maestral“, 142 metara tlačnog cjevovoda, 886 metara fekalnih kolektora, 598 metara oborinskih kolektora te sanirati 200 metara vodovodne mreže. Radovi obuhvaćaju ulice: Obala kneza Trpimira, Josipa Runjanina, P. Kasandrića i Đure Sudete. Ugovorena cijena radova je 6.717.539,61 bez PDV-a. , a uključuje fekalne (4.429.315,11 kn bez PDV-a) i oborinske kolektore  (2.288.224,50 kn bez PDV-a). Ovi su radovi preduvjet kako bi se 200 – tinjak novih kućanstava moglo priključiti na sekundarnu kanalizacijsku mrežu koja će se graditi, uz naravno već postojeći broj kućanstava. Radove izvodi tvrtka Vodoinstalacija.

Na kraju, gradonačelnik je zamolio građane za strpljenje dok traju radovi na ovoj, a ujedno i na lokaciji na Poluotoku jer će nakon njih u konačnici, imati čišće more i kvalitetniji sustav javne odvodnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...