U HSP AS ponosni na pobjedu Kolinde Grabar Kitarović

Tomislav Šarić: “Pobjeda je pobjeda ma s kolikom razlikom bila! Ovo je prvi korak ka boljoj Hrvatskoj!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Na najneizvjesnijim izborima Republika Hrvatska je po prvi put u povijesti dobila predsjednicu, Kolindu Grabar Kitarović, koja će u narednih pet godina predstavljati i zastupati državu u zemlji i inozemstvu, brinuti se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, zajedno s Vladom Republike Hrvatske surađivati u oblikovanju i provođenju vanjske politike te ujedno biti vrhovni zapovjednik Oružanih snaga u RH.

Kolindi Grabar Kitarović tako je prema rezulatatima DIP-a pripalo 50,74 % ili 1.114.865 glasova, a Ivi Josipoviću 49,26 %, odnosno 1.082.430 glasova. Ukratko, o pobjedi je odlučilo samo 32.435 glasova građana Republike Hrvatske.

Iako je borba do zadnjeg trenutka bila neizvjesna i tijesna, na ovim izborima trijumfirala je ipak Grabar Kitarović.

Sve najbolje i riječi hvale za prvu hrvatsku predsjednicu imali su i njezini koalicijski partneri iz HSP dr. Ante Starčević.

– Drago mi je da je Republika Hrvatska dobila svoju prvu predsjednicu u povijesti, Kolindu Grabar Kiatarović. Smatram da je njezina pobjeda jedan od prvih koraka prema onom konačnom zacrtanom cilju, ka boljoj Hrvatskoj. Vrijeme je da ova zemlja konačno krene u jednom drugom, boljem smjeru, da pokrenemo reforme i da jednostavno omogućimo bolji život hrvatskim građanima. Čestitam upravo njima, građanima, na ovolikom odazivu  i odabiru Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu RH. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, članovima HSP AS, našim simpatizerima i volonterima. Moram priznati pobjeda je bila tijesna i neizvjesna do posljednjeg trenutka, no kako kažu pobjedi se ne gleda u zube. Ljudi su vjerojatno i pomalo i umorni od ovih izbora, ali pobjeda je pobjeda ma s kolikom razlikom bila, zaključio je Tomislav Šarić, predsjednik Županijskog vijeća HSP dr. Ante Starčević.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar