Trajektni promet 30.3.2015. seli u Gaženicu – Isti dan uspostavlja se brodska linija Zadar (Ošljak) – Preko s osam dnevnih polaznih i povratnih putovanja na Poluotok

Nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture na temu dogovora o premještanju trajektnog prometa u Novu luku Gaženica u Zadru, između ministra Siniše Hajdaša Dončića i načelnika  općina Kali, Kukljica, Preko, Tkon i Pašman dogovoreno je kako će se sve trajektne linije koje su do sada ticale grad Zadar (Poluotok) 30. ožujka 2015. godine prebaciti u Novu luku Gaženica, sukladno važećoj Odluci VRH o učestalosti putovanja. Istog dana biti će uspostavljena brodska linija 409 Zadar (Ošljak) – Preko s osam  dnevnih polaznih i povratnih putovanja u grad Zadar (Poluotok).

Prijedlog plovidbenog reda za brodsku i trajektnu liniju bit će usuglašen najkasnije u roku od dva tjedna. Dodatnom analizom prometa temeljenom na stvarnim pokazateljima u sljedeća dva mjeseca razmotrit će se mogućnost prilagodbe stvarnim potrebama na obje linije – 431 i 409. U cilju skrbi o interesima otočana navedenim dogovorom Ministarstvo u potpunosti provodi sve odluke Vlade RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...