Zbog orkanske bure bez struje ostalo 16.000 ljudi: Zahvaćena i naša županija!

Snažno nevrijeme praćeno orkanskom burom uzrokuje kvarove na trafostanicama i dalekovodima pa je na području Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije u četvrtak poslijepodne bez električne energije više od 16 tisuća kupaca, podaci su Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Po podacima HEP-a od oko 16 sati, u Splitsko-dalmatinskoj županije bez električne energije ostala su mjesta na širem području Sinja i trenutno je tamo bez struje oko 1800 kupaca.

Na području Splita i okolice trenutno su bez električne energije mjesta Sveti Martin, Mutogras i Gornje Podstrane, ukupno oko 1000 korisnika, a na širem području Omiša je bez struje oko 2000 kupaca u mjestima Srinjine, Donje Sitno, Gornje Sitno, Dubrava, Orij, Mali Rat, Sumpetar, Suhi potok, Krilo Jesenice, Bajnice i Jesenice.

Maslenički most, bura

Orkanska bura izaziva velike probleme i na području Zadarske županije gdje je bez napajanja trenutno 8500 korisnika na otoku Pagu, oko 1500 njih na području Privlake te oko 400 na području Obrovca i Benkovca.

Na području Ličko-senjske županije, gdje ima problema i sa snijegom, bez električne energije je trenutno oko 1100 korisnika u pojedinim mjestima na širem području Senja, Karlobaga, Plitvičkih jezera, Gračaca, Brinja te Otočca.

“Radnici HEP-a su od ranih jutarnjih sati na terenu i otklanjaju kvarove, ali je zbog orkanskih udara bure na pojedinim područjima za sada nemoguće pristupit lokacijama kvarova”, kažu u HEP-u u kojem, s obzirom na nepredvidive vremenske uvjete koji i dalje traju na spomenutim područjima, kupce mole za razumijevanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...