Dva dana prije kraja zadarski dvojac drži vodstvo

Hrvatski jedriličari su u tri discipline među prva tri nakon tri dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u Hyeresu.

Šime Fantela i Igor Marenić i dalje su prvi u 470, Tonči Stipanović drugi je u Laseru, Ivan Kljaković Gašpić treći u Finnu. Dva su dana do kraja regate. Sutra još dva flotna plova, u nedjelju plov za odličja za deset najboljih.

Šime Fantela i Igor Marenić zadržali su broj jedan među dvojcima i nakon šest jedrenja. Stabilno vodstvo od 11 bodova u odnosu na drugoplasirane Talijane Zandonu i Trania.

– Prvi plov smo dobro startali, napravili smo jednu sitnu grešku nakon starta, išli smo zatvoriti desnu stranu, a trebali je ići lijevo, međutim odličnim jedrenjem došli smo do petog mjesta u cilju. U drugom plovu smo bili tek 25., svašta nam se izdogađalo, mogli smo završiti i među posljednjima, tako da smo zapravo i dobro prošli. U taktičkom nadmudrivanju s Talijanima izgurali su nas na startu, takli smo sudački gumenjak, morali odraditi kazneni okret i tako startali iza cijele flote. Uspijeli smo se izvući, međutim u drugoj stranici u vjetar smo naglo počeli gubiti na brzini, svi su nas prolazili, vidjeli smo da nešto nije u redu, digli kobilicu i našli na njoj najlonsku vrečicu koja nas je zaustavila, kazao je Šime.

Napredovala je i Tina Mihelić, stigla je do 16. mjesta Laser Radiala. 49eri su odradili devet jedrenja, Pavle Kostov i Petar Cupać su 23.

– Uf, malo je opasno. S brzinama koje mi postižemo i flotom od 40 brodova zaista je jučer po jačem vjetru bilo opasno. Ja osobno uživam u ovom novom izazovu, ali zaista treba biti strašno oprezan da ne pokosiš nekog drugog i ne ozlijediš sebe. Danas nije išlo, pali smo u poretku, kao i uvijek sve je škola, puhao je južin koji je ovdje u Hyeresu baš zeznut, komentirao je Pavle Kostov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...