Kod Londona otkrivene ogromne rezerve nafte

Engleska energetska kompanija UK Oil and Gas Investments, prioopćila je da su u blizini londonskog aerodroma Gatwick otkrivena nova nalazišta nafte.

Engleska energetska kompanija UK Oil and Gas Investments, priopćila je u četvrtak da su u blizini londonskog aerodroma Gatwick otkrili nova nalazišta nafte, za koje se pretpostavlja da sadrže rezerve i do 100 milijardi barela.

Do sada su došli do rezerve od 158 milijuna barela nafte, ali naglašavaju da je to samo mali dio znatno većih rezervi, koje sadrže i do 100 milijardi barela nafte.

Generalni direktor UKOG-a Stephen Sanderson je na internet stranici kompanije podsjetio da su prva iskopavanja u Londonu započeta prije 30 godina, te da se razvijenom tehnologijom uspjelo doći do otkrića nafte na ovom području.

‘Vjerujemo da otkriće na području Horse Hill može biti potencijalna rezerva svjetskih razmjera’, dodao je Sanderson.

Ukazujući na činjenicu da je Velika Britanija u Sjevernom moru u protekla četiri desetljeća proizvela ukupno 45 milijardi barela nafte, stručnjaci tvrde da je posljednje otkriće rezervi kod Londona vrlo važno za razvoj tog sektora u Velikoj Britaniji.

Inflacija u Velikoj Britaniji usporila je u prosincu prošle godine zbog pada cijena nafte na najniži nivo od 0,5 posto, priopćio je Zavod za statistiku u Londonu.

‘Pad cijena nafte trebao bi značajno povećati kupovnu moć domaćinstava’, kazao je Paul Hollingsworth iz kompanije Capital Economics.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...