Nasadi na traženje Zadarskog športa uklonili opasna stabla na Kolovarama

Nakon što su neki mediji, potpuno neopravdano podigli paniku i optužili tvrtku Nasadi za neopravdano uništavanje stabala, o svemu se očitovao direktor ove gradske tvrtke Lenko Ugrinić, pojasnivši o čemu je zapravo riječ.

Na traženje tvrtke Zadarski šport d.o.o. koja upravlja navedenim terenom djelatnici tvrtke Nasadi d.o.o. su pregledali navedena stabla borova, te utvrdili da su opasna za korisnike Plivališta Kolovare, poglavito ljeti kad se na bazenu okuplja velik broj djece, navodi Ugrinić.

Kako su stabla bora u našim krajevima strane vrste te su masovno bili sađeni tijekom prošlog stoljeća uz more kako bi kupaćima davali hlad ali ujedno i držali tlo, čest je slučaj da svojim plitkim korijenima tlo vrlo često ruše. Također, nije zanemariva i činjenica kako su skoro svi borovi posađeni previše gusto.

Kako je takav slučaj i ovdje, a borovi su već dosegli svoju punu starost, česti su lomovi grana, a na deblu se vide pukotine ili smola. Zato je odlučeno da se stabla Nakon sječe običaj je u što kraćem roku posaditi nova stabla što je u ovom slučaju i vidljivo na samom terenu, dodao je Ugrinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...