Neodgovorni Mamić sjeo u automobil i otišao u Zagreb prije konferencije!

Igor Štimac nije uspio zaustaviti Zorana Mamića u naumu da osvoji prvenstvo bez poraza. Na kraju su Zagrepčani, u samom finišu, pogotkom Marka Pjace u 85. minuti, došli do pobjede. Dinamo je dugo visio u Stanovima, bio bez prave prigode, a Štimac se hvatao za glavu kada je u 27. minuti Krstanović propustio stopostotnu prigodu. Znao je strateg Zadra da protiv Dinama može imati jednu-dvije prigode, sve drugo bila je utopija. Tako je i Štimac postavio igru, s čvrstom sredinom terena, vrebao je tu jednu prigodu, koju njegov najbolji igrač nije iskoristio.

Dinamo u prvom dijelu gotovo da nije došao do vratiju Matkovića, Zoran Mamić morao je u svlačionici “oprati uši” svojim igračima. Nastavak je bio neka druga priča, Zadar je kopnio sa snagom, a Dinamo stvorio nekoliko prigoda. No, Matković je bio maestralan, u dva navrata zaustavio je udarce Soudanija, jednom Henriqueza… Sve skupa Dinamo se nema čim pohvaliti, neupućeni namjernik ne bi mogao zamijetiti da igraju prva protiv posljednje momčadi lige. A Štimac je žalio i za prigodom Krstanovića u 90. minuti, mogao je i tada do gola.

Bila je to prava prvenstvena utakmica, kao trener mogu biti zadovoljan angažmanom i disciplinom svojih igrača. Kad Dinama ne zapuca prema golu u prvih 60. minuta onda je jasno da smo imali disciplinu u igri. Imamo za čim žaliti, kao trener sam priželjkivao scenarij u kojem ćemo povesti u prvih sat vremena. Iluzija je bila očekivati da Dinamo neće stvoriti pokoju prigodu, ima individualnu kvalitetu. Realizacija je bila problem, mi smo takva momčad da sebi ne možemo dopustiti luksuz i promašiti izgledne prigode. Nismo bili slabiji od Dinama, kazao je Zadrov trener Igor Štimac.

Zoran Mamić mogao je otvoriti pjenušac, iza njega je bila serija neuspješnih gostovanja. Posljednji put na gostovanju izvan Zagreba slavio je još tamo 29. studenog protiv Istre u Pulu. Od tada je bio u seriji neodlučenih rezultata, s tim da je na “gostovanju” pobijedio Lokomotivu, ali to nitko u hrvatskom nogometu ne uzima za ozbiljno. Mamić nije želio s javnosti podijeliti svoja razmišljanja, odmah nakon utakmice sjeo je u automobil i otišao prema Zagrebu.

Valjda da ode prije onih BBB, koji su ostali na stadionu i gotovo cijelu utakmicu mu vrijeđali brata Zdravka, koji se nije pojavio u Zadru. Prilično je to, blago rečeno, neodgovorno od Mamića. Treneru je mjesto s momčadi, trener bi morao znati da javnost čeka njegovo viđenje utakmice. Ali, nije Mamića briga za to, on ima svoj ritam. Na susret s novinarima poslao je pomoćnika Damira Krznara, kojem je Štimac u prolazu stisnuo ruku.

Čestitam na osvojenom prvenstvu, rekao mu je Štimac.

A Krznar je dao kratki komentar utakmice.

Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu, u Zadru Dinamo nikad nije lako prolazio. Možemo biti zadovoljni rezultatom, nismo mogli umirati u ljepoti, na izmaku smo snaga zbog utakmice s Rijekom, kazao je Krznar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...