Samostalni taksisti traže jednu dozvolu po obrtu

Na današnjoj konferenciji za novinare na Autobusnom kolodvoru sindikalni povjerenik taksista Predrag Šimunov istaknuo je kako velike taksi tvrtke imaju više dozvola nego prijavljenih vozača čime samostalne taksiste stavljaju u neravnopravan položaj. Kaže kako najmanje 70 taksi vozila radi s jednim do tri neprijavljena radnika.

– Grad Zadar ne želi godinama riješiti našu problematiku. Oni su najviše krivi za ovu situaciju. Ne znam koji im je to interes da imaju 110 dozvola, a možda 50 prijavljenih radnika, dok drugih 60 radi neprijavljeno, istaknuo je Šimunov.

– Pojedine taksi grupacije imaju mogućnost dobiti preveliki broj dozvola, a onda njima manipuliraju, odnosno preprodaju ih i na takav način stavljaju u nezavidan položaj samostalne taksiste i onemogućavaju im rad, kazao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH.

Samostalni taksisti Grada Zadra traže bolje uvjete rada, suzbijanje rada na crno, nelojalne konkurencije, te se protive selektivnom izdavanju taksi dozvola, te ukazuju na problem selektivnog izdavanja taksi dozvola na Zračnoj luci Zadar. Povodom nedavne tučnjave taksista u Zračnoj luci Zadar, u svezi nepoštivanja prvenstva reda, podružnica samostalnih taksista Zadarske županije, najoštrije osuđuje takav nemili incident, kojim se kalja ugled ne samo taksista, nego i Grada i Županije, te traži od nadležnih državnih institucija da spriječe i sankcioniraju takve incidente, a posebno zbog nadolazeće turističke sezone. Traže od Grada Zadra da se hitno donese nova Gradska odluka o taksi prijevozu sa jasno definiranim uvjetima za dobivanje nove dozvole.

Trenutno je izdano 110 dozvola, koliko ih je u biti i definirano Odlukom o taksi prijevozu Grada Zadra, dok je na listi čekanja još 61 zahtjev.

Rješenje problema samostalni taksisti vide upravo u donošenju najavljene nove Odluke o taksi prijevozu po kojoj bi jedna dozvola išla na jedan obrt te se tako spriječila manipulacija s njima, odnosno njihova preprodaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...