U Sv. Filipu i Jakovu otvoren 15. Sajam cvijeća s više od 100 izlagača

Zabavno je bilo danas u malom mjestu smještenom između Zadra i Biograda, u mjestu koje je još daleke 1998. godine odnijelo titulu najuređenijeg mjesta u zadarskoj županiji a od daleke 2001. ugošćuje, sada, već tradicionalne Dane cvijeća – Sajam cvijeće.

I ove godine, ova je manifestacija dio proslave Dana županije, a nakon 15 respektabilnih godina okuplja i više od 100-tinjak izlagača iz svih kraljeva Lijepe naše.

Od ove godine ponuda festivala osim one klasične, upotpunjena je i gastronomskim dijelom, i to “spizom od cvića”.

Tako će za sve vrijeme trajanja festivala slatke delicije od cvijeća pripremati članovi Udruge Viola Odorata iz Splita, dok će se članovi Udruge kuhara grada Biograda pobrinuti da okupljenima ponude slane cvjetne delicije.

Diljem rive ovog pitoresknog dalmatinskog mjesta nalaze se i cvjetni kafići koji su za ovu prigodu posebno uređeni, a uz kavu svojim će gostima nuditi upravo slatke zalogaje od cvijeća.

Svakako je važno za napomenuti da svi koji žele posjetiti ovu cvjetnu manifestaciju, to besplatno mogu javnim prijevozom Liburnije i to u vremenima iz Zadra prema Sv. Filipu i Jakovu u 15 i 17 sati, iz Biograda u 15:45, 17:45 i 20:25.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...