Vrdoljak zadovoljan što je Podravka kupila Žito: Veselim se kada naše tvrtke kupuju druge u regiji

Što se tiče, HDZ-a i ORaH koji zbog projekta istraživanja i eksploatacije nafte pokreću interpelaciju o radu vlade Vrdoljak je rekao da će vlada vrlo brzo odgovoriti na njihove zahtjeve za interpelacijom i da će im svima su saboru reći što ih ide.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak iznimno je zadovoljan pa i ponosan što je koprivnička Podravka kupila slovensku tvrtku Žito.

– Veselim se svakoj investiciji u Hrvatskoj kao i kada naše tvrtke kupuju druge tvrtke u regiji. To je budućnost, nema razloga da hrvatsko gospodarstvo ne bude regionalni lider. To očekujem i od energetskog sektora – rekao je ministar Vrdoljak ponajprije misleći na HEP od kojeg traži da izađe na okolna tržišta i da radi akvizicije i u proizvodnim kapacitetima.

Kaže kako je Hrvatska ipak u nečemu europski lider a to je po broju interkonekcija koje Hrvatska ima prema susjednim zemljama i zato kaže nema nikakvog razloga da Hrvatska ne postane veliki igrač odnosno spoj balkanskih zemalja sa srednjom i zapadnom Europom. Rekao je kako HEP polako gubi udio na hrvatskom tržištu zbog pojave novih igrača te da zato HEP vrlo brzo mora ući na tržišta okolnih zemalja poput Slovenije i Srbije jer kaže inače će HEP ući vrlo brzo u probleme i umjesto da osvaja strana tržišta i strane tvrtke HEP će tražiti partnere da preživi jer ako to ne učini vrlo brzo će umrijeti.

– Što prije to učinimo tim bolje jer tu se bitka gubi u samo par godina, ako ne budeš brz proći će vlak, a onda ćeš morati razmišljati kako privući partnera da spasiš goli život. HEP ne smije propustiti priliku i ne smije ponoviti priču koju je prošla INA-rekao je.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je na današnjoj konferenciji o poslovanju , restrukturiranju i investicijama državnih poduzeća rekao je kako je vrlo zadovoljan radom JANAF-a, a donekle i Plinacroa i da je u tom smislu izgradnja LNG terminala par excellence ne samo gospodarsko nego i političko pitanje za Hrvatsku jer ako osiguramo novi dobavni pravac za BiH i Srbiju Hrvatska će postati nezaobilazan igrač na energetskoj karti Europe.

Iako je zadovoljan radom uprave HEP-a na čelu sa Pericom Jukićem poručio im je da od HEP-a očekuje da ta tvrtka vrlo brzo mora ući u sektor obnovljivih izvora energije a to znači da HEP mora kupovati već gotove takve projekte, projekte koji su u visokoj razini planiranja kao i razvijati vlastite projekte obnovljivih izvora energije. Također je napomenuo da projekti izgradnje hidroelektrane Ombla i termoelektrane Plomin C moraju ići dalje unatoč mnogima koji dižu veliku halabuku. Isto tako je kritizirao i sve one koji projekt istraživanja i eksploatacije nafte i plina iz Jadrana žele prikazati opasnim tvrdeći da oni to rade jer vole Hrvatsku.

– Nitko nema pravo reći da Hrvatsku voli više od nas, od ljudi koji vode HEP i od HEP-ovih stručnjaka i inženjera- rekao je Vrdoljak. Što se tiče, HDZ-a i ORaH koji zbog projekta istraživanja eksploatacije nafte pokreću interpelaciju o radu vlade Vrdoljak je rekao da će vlada vrlo brzo odgovoriti na njihove zahtjeve za interpelacijom i da će im svima su saboru reći što ih ide odnosno što zaslužuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...