Zelena čistka – Let’s do it Croatia!

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada – “Zelena čistka – Let’s do it Croatia” najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Općina Tkon je i ove godine prihvatila sudjelovanje zajedno sa JKU „Prvenj“ u ovoj kampanji. Čist okoliš pravo je i obveza svih. Cilj je osvješćivanje i promjena odnosa pojedinca prema otpadu.

Obaviještavamo Vas da će se na području Općine Tkon dana 18.04.2015. – subota provesti akcija Zelena čistka u sklopu globalnog pokreta Let’s do it!.

U sklopu akcije očistiti će se divlje odlagalište na lokaciji „Triluke“ na području Općine Tkon.

Ovoj hvalevrijednoj kampanji pridružiti će se brojni volonteri te institucije i udruge sa područja Općine Tkon:

  • JKU „Prvenj“
  • TZ Općine Tkon
  • DVD Tkon
  • Udruga „Volat“
  • ŠRD „Kunjka“
  •  DV „Ćok“

Okupljanje volontera je u subotu 18.04.2015. u 09:00 sati ispred zgrade Općine Tkon.

Organizator osigurava opremu za čišćenje (rukavice, vreće za otpad i ostalo) te druženje sa volonterima nakon akcije čišćenja.

Pozivamo sve volontere da se uključe u ovu akciju, stoji u propćenju organizatora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...