Evo kako iskoristiti stari smartphone

Ako imate negdje stari smartphone ili tablet koji više nećete koristiti, nemojte ga bacati. Evo nekoliko odličnih načina kako ga iskoristiti.

1. Nadzorna kamera – Sve što trebate napraviti je osigurati svom starom uređaju  neko stabilno i suho mjesto, punjač i Wi-Fi vezu. Još će vam trebati odgovarajući softver, koji detektira pokret i aktivira kameru.

2. Internetski radio – Treba vam samo još neki uređaj za reprodukciju glazbe i odgovarajući kabel: on će s jedne strane imati priključak koji izgleda kao onaj za slušalice – tu stranu ćete gurnuti u priključak za slušalice na mobitelu – a s druge strane će biti ili isti takav (aktivni zvučnici, stari radiokasetofon, radioprijamnici ili CD boomboxi) ili dva ista takva (hi-fi, kućna kina, ambiciozniji prijenosni audiouređaji).

3. Auto MP3 player – možete nakrcati gomilu MP3-ica na stari mobitel i priključiti ga na autoradio da biste uživali u vožnji uz omiljenu glazbu. Ne treba vam ništa – čak ni posebna aplikacija – možda tek audio kabel

4. GPS navigacija – Za ovu primjenu bit će vam korisniji stari tablet nego mobitel, ali i on će poslužiti.

5. Fotookvir – Evo još jedne primjene u kojoj će se tablet snaći bolje nego mobitel. Puno bolje. No, ako stari mobitel stvarno nije više za ništa drugo… kupite mu stalak i neka služi barem za dekoraciju.

6. Budilica – Ova je primjena relativno slična kao prošla; spomenuti Daydream će lijepo opslužiti obje. Čak možete podesiti uređaj u obje svrhe – da pokazuje fotografije i svira alarm.

7. Kuharica – Ako možete odoljeti iskušenju da svako malo provjerite što se događa na Facebooku, smartphone ili tablet može biti koristan kuhinjski pomoćnik

8. Wi-Fi hotspot – Tableti i laptopi s ugrađenim 3G modemom su rijetki i papreno skupi, stoga je isplativije koristiti mobitel kao prijenosni hotspot kojim ćete internetsku vezu s jedne SIM kartice moći podijeliti s drugim uređajem

9. Daljinski upravljač – Daljinski upravljač jedna je od najkorisnijih funkcija u koju možete upregnuti stari mobitel, posebice ako u kući ili u profesionalnom životu koristite puno elektronike

10. Dječja igračka – Ovo smo možda trebali staviti na broj 1 – jer je to najkorisnija i najplemenitija svrha u koju možete iskoristiti stari uređaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...