Liburnska obala puštena u promet, zatvorena Ulica Narodnog lista

Nakon višemjesečnih radova na sustavu kanalizacije i odvodnje, jučer je službeno u promet puštena Liburnska obala. No, time radovi na Poluotoku nisu završeni – jučer je za promet zatvorena Ulica Narodnog lista.

Ipak, rekli bi mnogi, bolje da se radi prije nego tijekom sezone, po čemu je naš grad do sada bio poznat. Složit ćemo se i mi, no nervoza vozača kao i veliki manjak parkirnih mjesta koja su od jučer ujedno i skuplja, domicilnom stanovništvu nikako ne ide “niz dlaku”.

Kada su još u studenom započeli radovi na sustavu odvodnje cijelom dužinom Liburnske obale, promet je tada privremeno preusmjeren na Muraj, a od jučer se stvar postavila baš suprotno, prometuje se opet Liburnskom ali nema više Murajem.

Naime, u narednih tjedan dana koliko će trajati radovi u Ulici Narodnog lista, tvrtka Odvodnja spajat će kolektor koji je napravljen s izgrađenom crpnom postajom centar u parku kod “Peglice”, nakon čega se za promet zatvara i Ulica Šime Vitasovića, gdje je također potrebno kopanje zbog spajanja kolektorskog sustava cijelog Poluotoka.

Svakako jedna od velikih olakotnih okolnosti cijeloj priči oko radova i izgradnje odvodne mreže svakako je činjenica da je trajektni promet preseljen u Gaženicu, pa se stječe dojam kako su radovi na Poluotoku napokon usuglašeni u jedan veliki značajni “master plan”.

No, tomu nije baš tako, zapravo, još uvijek spomenuta Liburnska obala nije funkcionalno prometna cijelom njenom dužinom, već se od mosta do trajektnog pristaništa i dalje prometuje uz privremenu posebnu regulaciju prometa, a za vožnju se i dalje koristi traka za čekanje na ukrcaj u trajekt. Tomu je barem služila nekada.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...