Obitelj i brojni Zadrani sjetili su se danas legende Krešimira Ćosića

Košarkaškim turnirom mladih nada na zadarskom je Forumu obilježeno sjećanje na hrvatsku i svjetsku košarkašku legendu Krešimira Ćosića. Obitelj jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena predvođena suprugom Ljerkom te djecom Anom, Ivom i Petrom Krešimirom sa zanimanjem je pratila turnir. Veliko zanimanje izazvala je i izložba fotografija velike sportske legende.

Program na Forumu privukao je brojne Zadrane i njhove goste koji su se rado sjetili košarkaškog velikana koji nas je prerano napustio prije 20 godina. Podsjetimo, Krešimir Ćosić preminuo je 1995., u 47. godini života. Uz izložbu, organizirana je i humanitarna prodaja proizvoda čiji je prihod namijenjen udruzi Dani Krešimira Ćosića, a koja će isti proslijediti za socijalnu samoposlugu grada Zadra.

 Iznimna čast je bila organizirati sjećanje na velikog Krešimira Ćosića. Zadrani su se odazvali u velikom broju i time pokazali da naša legenda živi i dalje u njihovim mislima, izjavila je Zdenka Zrilić iz S Eventa, suorganizatora događaja.

U večernjim će satima u Falkensteinerovom hotelu Iadera, u turističkom naselju  Punta Skala u Petrčanima, biti održana svečana večera na kojoj će se brojni hrvatski uglednici i sportaši, kao i gosti iz inozemstva prisjetiti ovog velikana hrvatskog sporta.

Na sam dan dvadesete obljetnice Krešine smrti, u ponedjeljak 25. svibnja u 10 sati, obitelj Ćosić, KK Zadar te prijatelji će položiti vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime.

Fotogaleriju ovog događaja možete pogledati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...