Održava se humanitarni zumba party na Višnjiku

Vježbajmo i zaplešimo za Afriku – moto je velikog humanitarnog fitness spektakla koji se 30. svibnja u 17 sati održava u ŠC Višnjik. Naime, grupa zadarskih fitness entuzijasta i zumba instruktora u suradnji s Nikolinom Pavin, članicom udruge “Srce za Afriku” organizira “Zumba fitness party”, a cijelokupni prihod poklonit će se humanitarnoj udruzi.

Osnovali smo Humanitarnu udrugu Srce za Afriku kako bismo mogli nastaviti naše akcije prikupljanja pomoći za izgradnju srednje škole u župi Kivumu u Ruandi gdje djeluje naš misionar fra Ivica Perić. Do sada smo od prodaje knjige Naš čo’ek u Africi i vašim nesebičnim donacijama izgradili prvu školsku zgradu sa 11 učionica. Sada smo krenuli sa izgradnjom druge školske zgrade, koja će imati još osam učionica i veliku školsku knjižnicu, kao i zbornicu te kabinete za učitelje.

Osim prikupljanja sredstava za izgradnju škole, nastojat ćemo prikupiti i financijsku pomoć za školsku kuhinju u postojećoj strukovnoj školi koja djeluje u okviru Centra Otac Vjeko.

Samo da vas podsjetim, u župi Kivumu već djeluje srednja strukovna škola gdje se trenutno za šest različitih zanata obrazuje 370 učenika – izjavila je Nikolina Pavin, koordinator ove manifestacije.

U Ruandi tako, osim što je omogućeno besplatno školovanje, djeca u školi dobiju i topli obrok. To im puno znači, ističe Nikolina Pavin, jer veliki broj djece u ruralnim dijelovima Ruande jede tek dva do tri puta tjedno.

Glavna organizatorica humanitarnog događanja je Suzana Kovačević, zumba instruktorica iz Njemačke, koja se udala za Hrvata i doselila u Zadar.

Željela sam napraviti nešto za Afriku, za ovu udrugu. Uz pomoć dragih kolega, zadarskih trenera Marijane Mazije, Ide Štulić i Sandre Brale te uz veliku pomoć Insanity Zadar teama koji će nam biti specijalni gosti i prezentirati svoj program, stupili smo u kontakt s Nikolinom Pavin i vrlo brzo sve dogovorili. Moram priznati da su me i nagovorili prijatelji i kolege instruktori na velikom Zumba partiju u Sarajevu da organiziram nešto u Zadru, tako da se vrlo brzo razvila jedna dobra ideja, govori Kovačević.

U subotu, 30. svibnja u 17 sati očekuje se velik broj vježbača i to ne samo iz Zadra. Naime, na Višnjiku će gostovati i velik broj instruktora iz Zagreba, Dubrovnika, Trogira, iz susjedne Bosne i Hercegovine, a sa svakim od instruktora-gostiju dolazi i velik broj vježbača. Tako da bi dvorana u ŠC Višnjik možda mogla biti i tijesna za sve vježbače koji se očekuju u subotu.

Zumba je nešto odlično za širiti pozitivu. Dobra je za tijelo, dobra je za psihu. I ovim putem bih željela pozvati što veći broj ljudi da dođu, da daju svoj doprinos, dodala je Suzana Kovačević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...