Sutra na Stanovima susret Zadra i Hajduka; Vukas: “Zadru želim sreću, ali nakon ove utakmice!”

Hajdukov trener Hari Vukas najavio je danas utakmicu protiv Zadra, u nedjelju u 19 sati na stadionu u Stanovima. Dvije pobjede u nizu Bijelima su donijele treće mjesto i veliku dozu samopouzdanja s kojim idu na megdan posljednjoj momčadi lige.

Nakon dva pozitivna rezultata i relativno dobre igre imamo novo dokazivanje. Mi smo u svojoj priči, svojim idejama i željama. Optimist sam, a to gradim na igračima, na njihovom znanju, prezentacijama, vidim ih svaki dan na treningu i na utakmicama, oni su zalog mog optimizma, rekao je Vukas za Dalmacija News.

Neće na raspolaganju imati kartonirane Jozinovića i Gotala te ozljeđene Kurbanova i Balića. Detalje oko momčadi definirat će nakon posljednjeg treninga u subotu poslijepodne.

Red je bio da nešto kaže o Zadru, tamo je igrao, a s Igorom Štimcem je dijelio svlačionicu kao igrač.

Malo su promjenjivi, ali moram se dotaknuti Igora Štimca koji je dolaskom u Zadar napravio puno dobrih stvari, posložio ih i napravio kompaktnu cjelinu. Što se tiče mog odnosa s njim, Štimac je bio kapetan Hajduka kada sam sa skupinom mladih igrača Rapaićem, Mornarom, Martićem, ulazio u prvu momčad. Igrali smo zajedno 1992. kada je osvojen prvi naslov prvaka, kasnije smo bili jedno vrijeme cimeri kada se igrala Liga prvaka, prisjetio se Vukas.

Dobri odnosi sa Zadranima ne znače da će Bijeli imati popusta.

Bilo bi nekorektno i nesportski da razmišljam drugačije nego o pobjedi. Igrao sam tamo, imam lijepe uspomene i Zadranima želim sve najbolje I da ostanu u ligi. Želim im sreću, osim u sutrašnjoj utakmici, korektno je poručio Hajdukov trener.

Dobro Bijeli poznaju Zadrane, znaju da su u borbi za opstanak i da im je to dovoljan motiv.

Imaju dosta iskusnih igrača, Ješe, mali Jerbić već dugo igra Prvu ligu, pa zatim Hrgović, Gabrić, Krstanović. Znamo što mogu, očekujem da će biti čvrsti u bloku i pokušati preko Čirjaka, Pešića i Krstanovića ugroziti naša vrata. Na nama je da imamo brzi protok lopte, da pronađemo pukotine u njihovoj obrani. Mislim da to možemo, nadam se da ćemo biti ustrajni i koncentrirani.

Ponovio je Vukas kako apsolutno vjeruje u svoje igrače, u njima vidi ključ za uspjehe.

Kvalitetno se radi, atmosfera je dobra pa čak moram čekati zadnji trening da vidimo još neke detalje. Svi igrači su maksimalno unutra, ponavljam da su oni zalog mog optimizma. Moram reći, o ove dvije pobjede, ne mislim da je bilo čarobnog štapića. Dogodilo se nešto što bi trebalo biti normalno, da dobijemo dvije utakmice. Igrači su u tome najvažniji, bez njih se to ne bi dogodilo, nahvalio je Vukas na kraju svoje momke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...