U posljednjoj četvrtini utakmice Zadar slomio Alkara!

Alkar u konačnici nije uspio iznenaditi Zadar, iako mu je tri četvrtine puhao za vratom. Konačan slom domaći su doživjeli početkom posljednjeg perioda i totalnog black outa koji je rezultirao velikom serijom gostiju.

Na samom početku susreta Alkar je izgledao prilično bojažljivo, bez odlučnosti na obje strane parketa, pa je Zadar lakoćom poentirao pod košem i osigurao si desetak koševa prednosti, što je otprilike imao i nakon prve četvrtine (14:23).

Nakon prvog mini predaha momčadi kao da su zamijenile dresove. Sada je Alkar bio taj koji je “grizao”, a zahvaljujući raspoloženim Vitaliju i Krstanoviću te kasnije i trici Josipa Bobana došao na svega koš zaostatka u 18. minuti, javlja Sportnet.

Bilo je tu prilika i za potpuni preokret, ali na odmor je ipak Zadar otišao s prednošću (34:36).

Statistička zanimljivost iz prvog dijela odnosila se na podatak kako klupa Zadra u prvih 20 minuta nije ubacila niti jedan koš, što je raritet i u širim okvirima od ovog hrvatskog.

Maligani vs. Tornado
Poznato je kako Maligani i Tornado godinama njeguju veliko prijateljstvo, što se i ovaj put moglo vidjeti na tribinama. Malo gdje se može naići na sliku dvije navijačke skupine koje bez fizičkih zapreka i bez policije, jedna do druge, rame uz rame, iz petnih žila bodre svoje ljubimce, a da pritom nikom ne fali niti dlaka s glave. To je navijačka strana ovog susreta, primjer za sve ostale. Uvažavanje, poštivanje i respekt.
Dobro se Alkar držao i drugom dijelu utakmice, tricom Vitalija došao i do izjednačenja (40:40), ali tada je s druge strane povukao Bašić serijom svojih koševa, možda i u ključnom trenutku zbog naleta sinjske momčadi.

U posljednju dionicu ušlo se rezultatom 51:55 u korist gostiju, ali sve nakon toga bila je jednosmjerna ulica. Naime, Alkar je potpuno nestao s parketa, što je Zadar iskoristio za nevjerojatnu seriju od 17-0, ukupno i 19-0, nakon čega je bilo jasno da povratka više nema i da će bodovi otići put Višnjika.

– Bili smo odlični u tri četvrtine i onda pali u toj završnoj. Nemam što prigovoriti svojoj momčadi, dali su sve od sebe i s te strane sam zadovoljan. Mi se okrećemo novim dvobojima, ogledima s momčadima s kojima so igrali tijekom sezone i tu se nadam još ponekoj pobjedi, kazao je Damir Milačić, trener Alkara.

– Čestitke Alkaru na dobroj predstavi u prve tri četvrtine, ali na kraju je do izražaja ipak došla kvaliteta pa je i naša pobjeda potpuno zaslužena. Ono što je večeras bilo najbolje jest prava atmosfera u režiji Maligana i Tornada i zaista bih želio da tako bude i u drugim dvoranama. Nama je ovo važna pobjeda i sada vedrije nastavljamo kroz prvenstvo, izjavio je nakon utakmice Ante Nazor, trener Zadra.

U redovima Alkara Vitali je ubacio 15 koševa uz 10 skokova, dok je Krstanović susret zaključio s 13 koševa i 14 skokova. Kod Zadra, Bašić je ubacio 18 koševa i tome pridodao devet asistencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...