Na primanju kod župana i dogradonačelnika

Veleposlanica Republike Makedonije u RH: “Loša prometna povezanost zaslužna je za otežanu turističku komunikaciju između naše dvije zemlje!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Župan Stipe Zrilić i dogradonačelnik Zvonimir Vrančić primili su danas u Zadru Nj.E. Danielu Karagjozosku, veleposlanicu Republike Makedonije u RH.

Župan je na samom početku razgovora  izrazio sućut zbog žrtava stradalih u terorističkom napadu u Kumanovu te naglasio kako se nada da će Makedonija ući u Europsku uniju koja je zona sigurnosti.

– Zadarska županija ima dobru suradnju s predstavnicima makedonske nacionalne manjine u našoj županiji, rekao je župan i dodao kako je njihova predstavnica redovito nazočna na svim sjednicama županijske  Skupštine.

Naveo je i podatak o malom broju makedonskih turista koji posjećuju Zadarsku županiju i naglasio kako bi bilo dobro ponovno  uspostaviti zračnu liniju Skopje-Zadar.

Nj.E. Daniela Karagjozoska kazala je kako je u Zadar došla kako bi razgovarala o mogućnostima gospodarske suradnje, posebice u dijelu turizma. S tim u vezi navela je kako već nekoliko godina sudjeluje u razgovorima oko ponovne uspostave spomenute zračne linije te kako bi ta linija dovela više turista u Zadarsku županiju.

– Makedonija ekonomski ide naprijed, puno je ljudi zaposleno u posljednjih nekoliko godina, Makedonci sada dobro žive i idu na godišnje odmore, istaknula je Karagjozoska naglasivši kako je velika zapreka upravo loša prometna povezanost s Hrvatskom.

Dogradonačelnik Vrančić rekao je kako će i Grad Zadar podržati sva njihova nastojanja u poboljšanju turističke komunikacije između dvije zemlje te da bi tu komunikaciju poboljšala upravo ponovna uspostava zračne linije Skopje-Zadar.

Na današnjem prijemu nazočni su bili pročelnici Upravnih odjela za gospodarstvo Zadarske županije i Grada Zadra Ante Vukašina i Ivica Katić te predstavnica makedonske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji Mirjana Majić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar