Kina: Potonuo brod s 458 ljudi

Brod s više od 400 putnika i 47 članova posade potonuo je u istočnoj Kini na rijeci Jangce. Dosad je spašeno 20-ak putnika.

Brod imena ‘Istočna rijeka’ plovio je iz grada Nanjinga prema Chongqingu, a na njemu je bilo 405 putnika, pet radnika turističke agenciije i 47 članova posade, javljaju agencije.

Akcija spašavanja počela je tijekom prošle noći, ali nema detalja o tome koliko je osoba izgubilo život. CCTV javlja kako je dosad spašeno 20-ak ljudi.

Prema iskazima kapetana broda i glavnog mehaničara, koji spašeni, brod je potonuo nakon što ga je pogodila jaka ciklona. Jaka kiša i snažni vjetrovi još uvijek pušu na tom području i otežavaju operaciju spašavanja.

Kineski predsjednik Xi Jinping je naredio da se pojačaju napori pri spašavanju, a samu operaciju vodi premijer Li Keqiang.

Spasioci su se u nekoliko navrata popeli na prevrnuti trup broda kako bi pokušali komunicirati s ljudima zarobljenima unutar broda. Čekićem su udarali po trupu, a CNN piše kako se iz unutrašnjosti mogao čuti odgovor. Na mjesto nesreće donesena je i oprema kojom se pokušava napraviti otvor u trupu broda kako bi se kroz njega izvuklo unesrećene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...