“Ovo što su branitelji govorili nije razlog za podizanje šatora”

Iako branitelji na sastanku nisu tražili Matićevu smjenu, ministar je rekao da njihove želje za njegovom ostavkom mogu biti u rubrici želje, čestitke i pozdravi.

Ministar Predrag  Matić je po završetku sastanka s braniteljima rekao kako jezadovoljan što je dijalog s prosvjednicima iz Savske konačno krenuo. Rekao je da je na sastanku govorio u argumentima te nije iznosio dojmove što se nekima možda nije svidjelo.

Probleme koje su branitelji iz Savske iznosili su pojedinačni slučajevi koji se kad se radi o 500.000 ljudi uvijek mogu dogoditi. Vrata mog ministarstva za branitelje su uvijek otvorena. Probleme koje su iznosili mogu se riješiti i rješavaju se. Ono o čemu su branitelji govorili po meni nije za postavljanje šatora u Savskoj 66, a najmanje za zbivanja na Markovom trgu – rekao je Matić.

Iako branitelji na sastanku nisu tražili Matićevu smjenu, ministar je rekao da njihove želje za njegovom ostavkom mogu biti u rubrici želje, čestitke i pozdravi. Ponovio je da on na ovoj poziciji planira ostati do kraja mandata, a potom će dati petama vjetra.

‘Mogli smo i mi doći u odorama s malo nakićenijim odlikovanjima’

– I s njima nikada više neću imati nikakvog posla – rekao je Matić. S obzirom da su branitelji došli u odorama, Matić je rekao: ‘Žao mi je da nismo dogovorili dress code. Ministar Kotromanović i ja smo onda isto mogli doći u odorama s malo nakićenijim odlikovanjima nego što su to ova prosvjednika. Ako su željeli nekog impresionirati, mene nisu’.

“Sve se moglo riješiti u Ministarstvu branitelja”

Franko Vidović iz SDP-a je rekao da je javnost danas vidjela koji su zahtjevi prosvjednika.- Na javnosti je da sada procijeni da li su ti zahtjevi dovoljan razlozi za ovakav prosvjed. Vidi se i da su se razgovori vodili cijelo vrijeme između ministra i dijela branitelja u prosvjedu. Premijer je pokazao da je voljan razgovarati o svakom problemu i da ova vlast nije nenarodna niti izdajnička. Ovi su se problemi mogli riješiti na nivou Ministarstva branitelja i nije bilo razloga za ovakav intenzitet prosvjeda – rekao je Vidović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...