U Galeriji crkve sv. Petar Stari i Andrija u Zadru otvorena izložba

Tomislav Marijan Bilosnić otvorio je svoju šestu ovogodišnja izložba fotografija pod nazivom Simboli Nina. Izložba je otvorena u subotu, 13. lipnja  2015. godine u Galeriji crkve sv. Petar Stari i Andrija u Zadru. Izložbu prati i posebni katalog s tekstom prof. dr. Antuna Travirke, iz kojega se vidi kako je ovdje riječ o obnovljenoj izložbi koja je pod istim naslovom prvotno bila postavljena u lipnju 1997. godine u Galeriji “Višeslav” u Ninu.

Pišući o kubistički tretiranim oblicima ninskih građevina na fotografijama T. M. Bilosnića, prof. Travirka će poentirati zaključnim riječima: “Svi ti gotovo kubistički interpretirani oblici ninskih građevina, duhoviti detalji pročelja i krovišta, karakteristične ninske batele, mostovi, sve te vizualne inverzije motiva što se zrcale u vodi, sve su to slike mjesta iz svakodnevnice u kojima ima misterije i ponekad melankolije, sve je to gotovo intimistička vizija, decentna i u formi i koloritu. Bilosnićevi su ninski motivi plastički uravnotežena cjelina formirana na iznalaženju međusobnih odnosa vizualnih sadržaja koja se nikad ne izlaže riziku sofistikacije. Više metafizička nego slikovita, to su djela uzdržanog lirizma i diskretne osjetljivosti.”

Izložbu Simboli Nina, zadarskog književnika, slikara i fotografa Tomislava Marijana Bilosnića, postavio je voditelj galerije Juan Miguel Vilgar, a otvorili pjesnikinja prof. Zrinka Merčep, i fotograf  Đino Longin. Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...