SIMBOLI NINA TOMISLAVA MARIJANA BILOSNIĆA

U Galeriji crkve sv. Petar Stari i Andrija u Zadru otvorena izložba

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Tomislav Marijan Bilosnić otvorio je svoju šestu ovogodišnja izložba fotografija pod nazivom Simboli Nina. Izložba je otvorena u subotu, 13. lipnja  2015. godine u Galeriji crkve sv. Petar Stari i Andrija u Zadru. Izložbu prati i posebni katalog s tekstom prof. dr. Antuna Travirke, iz kojega se vidi kako je ovdje riječ o obnovljenoj izložbi koja je pod istim naslovom prvotno bila postavljena u lipnju 1997. godine u Galeriji “Višeslav” u Ninu.

Pišući o kubistički tretiranim oblicima ninskih građevina na fotografijama T. M. Bilosnića, prof. Travirka će poentirati zaključnim riječima: “Svi ti gotovo kubistički interpretirani oblici ninskih građevina, duhoviti detalji pročelja i krovišta, karakteristične ninske batele, mostovi, sve te vizualne inverzije motiva što se zrcale u vodi, sve su to slike mjesta iz svakodnevnice u kojima ima misterije i ponekad melankolije, sve je to gotovo intimistička vizija, decentna i u formi i koloritu. Bilosnićevi su ninski motivi plastički uravnotežena cjelina formirana na iznalaženju međusobnih odnosa vizualnih sadržaja koja se nikad ne izlaže riziku sofistikacije. Više metafizička nego slikovita, to su djela uzdržanog lirizma i diskretne osjetljivosti.”

Izložbu Simboli Nina, zadarskog književnika, slikara i fotografa Tomislava Marijana Bilosnića, postavio je voditelj galerije Juan Miguel Vilgar, a otvorili pjesnikinja prof. Zrinka Merčep, i fotograf  Đino Longin. Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca lipnja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar