Vrhunac bezobrazluka: Na ulazu u grad bacaju ostatke uginulih životinja!

Na samom ulazu u grad, u park šumi Musapstan netko neodgovoran i nesposoban za život u civiliziranom društvu bacio je ostatke ovaca. Dojavio nam je to naš čitatelj koji je ugledao ovaj sramotni prizor dok je šetao psa.

– Kad me pas povukao u ovom smjeru, imao sam što vidjeti: dvije lubanje, razbacane kosti, tragovi trulog životinjskog tkiva, a o smradu ne trebam ni govoriti. Srećom, pas nije ništa dirao, na vrijeme sam ga spriječio, rekao nam je čitatelj (podaci poznati redakciji).

Leševi životinja na MusapstanuSudeći po fotografijama koje nam je poslao, uginule se životinje ondje nalaze već neko vrijeme. Od nekih su ostale samo kosti, a vidljivi su i istrunuli ostaci mesa. Pokraj razbacanih kostiju nalaze se i vreće, no nije poznato što je u njima.

Kako neslužbeno doznajemo, moguće je da se netko riješio samo kostiju i vune, a da su tijela već ranije istrunula na nekom drugom mjestu ili je pak meso bilo konzumirano, a nejestivi su ostaci odbačeni na ovakav sramotan i nepropisan način.

Što god od navedenog bilo u pitanju, ne znamo dati odgovor tko je, kako i zašto ovo učinio. U svakom slučaju, izgleda da je počinitelja 21. stoljeće zateklo nespremnog, pa je dotični – očito neupoznat s pravilima funkcioniranja u društvu – odlučio ignorirati sve postojeće propise i tako svoje sugrađane izložiti nimalo ugodnim scenama.

Leševi životinja na Musapstanu

Kako veliki broj ljudi istrčava svoje pse u park šumi Musapstan, poveli smo razgovor s jednim od zadarskih veterinara. Od njega smo doznali da psi u kontaktu s ostacima uginulih životinja mogu u nekim slučajevima zaraditi određene zarazne bolesti. Najčešće se radi o prolaznim probavnim tegobama, no u najgorim je scenarijima u teoriji moguća i zaraza bjesnoćom.

O svemu je obaviještena i Veterinarska stanica Zadar, čija će higijeničarska služba već danas ukloniti životinjske ostatke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...