Bepo i Marijeta za kraj 21. Zadarskog kazališnog ljeta

Koncertom Camille Thurman & MMT Quarteta održanog sinoć u prepunom dvorištu Muzeja antičkog stakla završio je prvi festival ZADAR JAZZ & BLUES.

Za kraj 21. Zadarskog kazališnog ljeta (30.6.-4.8.) u ponedjeljak, 3. kolovoza i u utorak, 4. kolovoza u lapidariju Narodnog muzeja s početkom u 21:30 pogledajte predstavu BEPO I MARIJETA – Štorju o ljubavi i mižeriji nastalu prema djelu Miljenka Smoje Roko i Cicibela u adaptaciji članova ansambla u produkciji HNK Zadar. Dirljivu priču o Roku i Cicibeli koji smješteni u zadarsko kulturološko – socijalni ambijent postaju Bepo i Marijeta režirala je Nina Kleflin u sjajnoj interpretaciji Jasne Ančić i Zlatka Košte. Predstava je premijerno izvedena  30. lipnja 2014. na 20. Zadarskom kazališnom ljetu te je igrala tijekom dramske kazališne sezone 2014./2015.

Bepo i Marijeta bračni su par koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole se bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i s vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar.

Bepo i Marijeta su antijunaci koje morate voljeti jer je njihova ljubavna priča naša inspiracija, utjeha ali i podsjetnik kako je život kratak i prolazan, i da je bez obzira na sve probleme, najvažnije na kraju ipak voljeti i biti voljen.

Prodaja ulaznica po cijeni od 50,00 kuna: blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i od 19 do 21 h te na mjestu održavanja programa pola sata prije početka.

Broj ulaznica je ograničen jer se glumci i publika nalaze na pozornici kako bi se na intimniji način mogla doživjeti ova dirljiva priča o ljubavi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...