Evo zašto muškarci žive kraće od žena

Muškarci žive kraće od žena i to u cijelom svijetu, pokazalo je istraživanje dva kalifornijska sveučilišta koja su ispitala podatke o smrtnosti muškaraca i žena u svim zemljama svijeta i došla do ovog podatka poraznog za jači spol.

Što je najgore, razlozi su svugdje isti – nezdrav stil života koji muškarci vode sve više – puše, piju, jedu hranu zasićenu nezdravim mastima, manje su aktivni, a sve to dovodi do kardiovaskularnih bolesti.

Sve navedene loše navike vodeći su uzrok smrti muškaraca starijih od 40 godina. Iako još uvijek ne postoje čvrsti dokazi za to, znanstvenici kažu da postoji mogućnost da su muškarci biološki ‘ranjiviji’ i skloniji bolestima srca i krvožilnog sustava.

Što napraviti? Pa, dečki, valjda ste shvatili do sada – izbjegavajte duhan, alkohol i zdravo se hranite.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...