Galaxy Note 5 stiže već u kolovozu kako bi preduhitrio iPhone?

“Ljubav” je to koja traje godinama, Samsung i Apple će, po svemu sudeći, imati dug i intenzivan “suživot”, što dokazuju i posljednja predviđanja o novom “flagship” modelu Galaxy Note 5.

Do sada je, gotovo u pravilu, Samsung svoje najnovije modele predstavljao u jesenskim danima, tako su sve do prije dva dana najave o predstavljanju Galaxy Note 5 išle u smjeru rujna. Konkretno, planiralo se da Samsung Galaxy Note 5 svjetlo dana ugleda na sajmu IFA koji se u prvom jesenskom mjesecu održava u Berlinu.

Ali, kako Samsung više ne gleda samo sebe, nego uredno “baca pogled”  i u dvorište najvećeg konkurenta kada je u pitanju proizvodnja pametnih telefona, Applea, tako su planovi ipak promijenjeni, ako je vjerovati onome što obično nazivamo “dobro informiranim izvorima” koji se ovih dana bave kuloarskim pričama.

Prema informacijama koje prenose brojni specijalizirani tehnološki portali, Samsung je odlučio da će Galaxy Note 5 lansirati za otprilike mjesec dana, dakle sredinom kolovoza. Razlog? U rujnu će Apple producirati novi iPhone 6S model, pa tako Samsung želi preduhitriti masovnu histeriju koja u pravilu prati svako predstavljanje novog modela pametnog telefona majstorske radionice iz Cupertina.

Za sada nema potvrde ove vijesti, ali isto tako ni demantija, činjenica je da ovakav poslovni potez ima logike. Naime, Samsung je otvoreno priznao kako u posljednjem kvartalu godine profit neće biti na razini očekivanog, stoga im je nužno potreban “boom”…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...