Kolona kod Svetog Roka 12 kilometara

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 185. km u smjeru Zagreba vozi se uz zastoje, u koloni, jednim trakom, a zbog sudara na autocesti A1, pred tunelom Sveti Rok prema Splitu vozi se usporeno u koloni od oko 12 km, javio je Hrvatski autoklub u 12,40 sati.

Uklonjena su vozila iz prometne nezgode na 241. km, kod odmorišta Jasenice u smjeru Splita, no zbog vrlo gustog prometa i dalje se vozi u koloni, usporeno, uz povremene zastoje.

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 te na dionici između čvorova Gospić i Sveti Rok u smjeru mora, zbog izuzetno gustog prometa vozi se usporeno, povremeno u koloni, uz zastoje i čekanja. Vozače HAK moli za strpljenje i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

Kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko: iz smjera čvora Jankomir oko 2 km, iz smjera Buzina oko 6 km.

Na izlazu s autoceste A1, na naplati Lučko, u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km. Vozače se podsjeća da mogu koristiti i naplatnu postaju Demerje gdje je cestarinu moguće platiti kreditnim i debitnim karticama i ENC uređajem.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 6 km. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko kilometar.

Promet je pojačan i na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba,?? ?A3 Bregana-Lipovac u oba smjera , A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke i A7 Hreljin-Šmrika u smjeru Crikvenice i otoka Krka, na riječkoj obilaznici, staroj karlovačkoj cesti, Ličkoj magistrali (DC1).

Vrlo je gust promet uz povremene zastoje na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Rijeka-Crikvenica, Trogir-Makarska, te na prilazima Zadru i Dubrovniku.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog teretnog vozila u zaustavnoj traci na 43. km u smjeru Zagreba vozi se usporeno.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlaz: Bajakovo (3 km), Kaštel i Plovanija, Pasjak, ulaz: Kamensko, Aržano, Nova Sela, Zaton Doli i Macelj, a u oba smjera: Klek, Metković, Karasovići, Rupa, Stara Gradiška ( na ulazak u BiH čeka se oko 1 sat), Slavonski Brod,

Trajekti i katamarani plove redovito. Gužve su i čekanja na ukrcaj u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...