Ministar Varga: “Odjel za transfuziju ostaje u Zadru!”

Odjel za transfuziju ostaje pri Općoj bolnici Zadar i to u svakom smislu: u fizičkom, funkcionalnom i upravnom obliku, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga prilikom današnje posjete Općoj bolnici Zadar.

Na odluku o ostanku transfuzije u Zadru nisu imali utjecaja pritisci Gradskog vijeća, već je u obzir uzeta velika udaljenost Zadra od Rijeke i Splita te dugogodišnja tradiciju davanja krvi koju Zadrani njeguju, kazao je Varga  i istaknuo značaj zadarske Opće bolnice kao regionalnog zdravstvenog centra koji pruža medicinsku skrb ne samo domaćem stanovništvu, već i velikom broju turista.

– Ove smo godine povećali limit bolnice za 17 posto i u skladu s tim od nove uprave očekujem učinkovitije poslovne procese i sustavan rad na kvaliteti usluge za pacijente, rekao je ovom prilikom Varga i najavio kako će po prvi put država za zadarsku bolnicu kupiti novi CT uređaj i magnetsku rezonancu.

Varga je stotisućitom pacijentu obrađenom u zadarskoj bolnici u sklopu Programa plus simbolično darovao jednogodišnju policu dopunskog osiguranja HZZO-a.

Prilikom svoje posjete, ministar Varga je na Odjelu za transfuziju darovao krv. Obišao je i građevinske radove na Poliklinici koju Ministarstvo zdravlja RH financira sa 142 milijuna kuna, a Zadarska županija će po završetku radova financirati njezino opremanje u vrijednosti od 70 milijuna kuna. Prema Varginim riječima u Polikliniku bi se uskoro trebali smjestiti Odjel za fizikalnu medicinu i služba onkologije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...