Modrić bi dizao milijune, a Mamići ih na drugom šalteru uplaćivali sebi!

Kada bi NK Dinamo, na osnovi za USKOK spornoga “aneksa ugovora o profesionalnom igranju”, ponajboljem hrvatskom nogometašu Luki Modriću isplaćivao milijunske iznose, Modrić bi obično u roku od samo nekoliko dana s računa podignuo više od tri četvrtine iznosa, kojima bi se zatim gubio trag, piše Jutarnji list.

Transfer u Tottenham

Štoviše, prema rezultatima izvida koje su zajedno proveli specijalni odjel Porezne uprave i USKOK, s Modrićem su često u poslovnicu banke išli i članovi obitelji Mamić. Samo nekoliko minuta nakon što bi Modrić podignuo novac s računa netko bi iz obitelji Mamić na svoj, račun neke od tvrtki članova obitelji Mamić ili pak na račun Zdravka Mamića na istom bankovnom šalteru uplaćivao također velike iznose. Ponekad bi ti iznosi zbrojeni u znamenku odgovarali iznosu koji je nekoliko minuta prije podignuo Modrić.

Na osnovi ovih izvida, koji je Porezna uprava pribavila od poslovnice Hypo banke u kojoj je Modrić imao svoj kunski račun, a do kojih su došli kontrolom isplata s tog računa, USKOK sumnja da je novac koji bi Modrić nakon svojeg transfera u Tottenham Hotspur 2008. dobio od NK Dinama zapravo bio proslijeđen Zdravku Mamiću ili pak nekome od članova njegove obitelji i njihovim tvrtkama te da su oni u totalu od Modrića zaradili 52 milijuna kuna.

Uplate iz Dinama

Modrić bi tijekom najnovije USKOK-ove istrage otvorene protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara tek trebao biti ispitan kao svjedok, a morat će, među ostalim, pojasniti upravo što se dogodilo s novcem nakon što bi ga podignuo.

No, u međuvremenu USKOK i Porezna nisu sjedili prekriženih ruku te su svoje optužbe pokušali potkrijepiti upravo ovakvim provjerama. Tako su utvrdili i podudarnosti između Modrićevih isplata i uplata na račune članova obitelji Mamić. Među ostalim, otkrili su da je 24. studenoga 2009., samo dan nakon što je Modriću Dinamo uplatio 7,54 milijuna kuna, Modrić s računa dignuo 5,87 milijuna, a samo nekoliko minuta kasnije Zoran Mamić je u istoj poslovnici na istom šalteru na svoj račun uplatio milijun kuna.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnjeg lista

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...