Otvorenje „Dana sunca“ uz Scarlet Notes u suton

Uz zvuke zadarskog alter pop-rock benda Scarlet Notes, za ovu prigodu u akustičnom izdanju, i službeno započinje 36. izdanje Sajma zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“. Sajam se, u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ održava od 14. do 27. srpnja 2015. na Obali kralja Petra Krešimira IV. Na sajmu sudjeluje 15 proizvođača iz sedam županija, te Grada Zagreba i oni će već od jutra nuditi svoje proizvode, dok je otvorenje  uz druženje i glazbu zakazano za 14. srpnja u 20.30 sati.

Scarlet Notes je alter pop-rock trojka iz Zadra, u sastavu Zrna (vokal, bass gitara), Josip (bubnjevi) i  Leonardo (gitara). Bend je osnovan 2010. godine, a intenzivno autorski rade zadnje tri godine. U 2014. su nastupili na više hrvatskih demo festivala i izborili finale HGF-a (2.mjesto), finale Hr demo kluba (5.mjesto), te finale Zadarske gitarijade. U rujnu 2014. su potpisali za Aquarius Records, te izbacili svoj prvi singl „Sanjamo“. U prvoj polovici ove godine su predstavili još dva singla i videospota za pjesme „Dodiri“ i „Kraj jedne ljubavi“, a zahvaljujući suradnji HGF Demo festivala i MBM Managementa bili su i na mini turneji u Velikoj Britaniji. Početkom srpnja na red je došao dugo očekivani debitantski album pod nazivom „Naivno Srce“. Sviraju moderni rock s primjesama različitih žanrova, od bluesa-soula-funka do punka. Inspiraciju pronalaze u svakodnevnom životu, međuljudskim odnosima, ljubavi i ostalim elementarnim nepogodama, poručili su iz benda.

Na sajmu „Dani sunca“ koji se održava pod motom „Živjeti dobro“ svojim će se proizvodima predstaviti Zadrani OPG Mladen Jezidžić, OPG Drago Drmić, Kamen-dizajn, Domaća radinost Radoslav Kazija, PTO Nekić iz Biograda na Moru, Dom za odrasle osobe Zemunik, proizvodni obrt Fjoret iz Splita, OPG Dražin Živko iz Kaštel Kambelovca, OPG Aralica iz Šibenika, Domaća radinost Krašovac iz Rijeke, Kapronca d.o.o. i OPG Jadranka Čerkez iz Zagreba, Domaća radinost Vranješ iz Darde, OPG Vicencinović Hergouth  iz Gornje Gračenice i Šik cipele d.o.o. iz Kloštar Ivanića.

Radno vrijeme sajma je od 8 do 23 sata. Većina sudionika predstavlja se tijekom svih 14 sajmenih dana, no nije na odmet napomenuti kako će Dom za odrasle osobe Zemunik sudjelovati samo prvog dana sajma – 14. srpnja, dok će Domaća radinost Radoslav Kazija svoje proizvode ponuditi 15., 16., 17. i 18 srpnja, a OPG Dražin Živko 19. i 20. srpnja. Domaća radinost Krašovac sudjeluje od 14. do 20. srpnja, a OPG Jadranka Čerkez i Fjoret od  21. do 27. srpnja.

Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar sufinanciranjem u očekivanom iznosu od 13.750,00 kuna. Medijski pokrovitelj je Eko-Mreža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...