Policija se nalazi pred kućom Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika Dinama

Policija pred kućom Zdravka Mamića, on i njegov brat pod istragom, iz Dinama se oglasili priopćenjem

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Policija je pred kućom Zdravka Mamića. Njega u kući nema jer je još uvijek na pripremama u Sloveniji. Službeno nije navedeno zbog čega je policija ondje, ali se nagađa da se navodno radi kaznenom djelu utaje poreza.

Navodno su u tijeku i pretresi u drugim poslovnim prostorima Zdravka i Zorana Mamića. Istraga se vrši po nalogu Županijskog suda, a provodi je ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta PN USKOK.

Mate Matić, odvjetnik Zdravka Mamića izjavio je  da je njegov klijent na putu u Sloveniji te da nije dobio nikakvu obavijest o istrazi ili pretrazi njegove kuće o čemu je doznao od medija.

Iz GNK Dinamo oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

‘Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata.’

Ostavi komentar koristeći Facebook