Predstava “Život je čudo” Teatra Rugantino

U sklopu 21. Zadarskog kazališnog ljeta, 14. srpnja u 21:30 sati u lapidariju Narodnog muzeja Teatar Rugantino odigrat će svoju predstavu “Život je čudo”.  Predstava je to koja govori o umijeću radovanja životu, a smijeh je zagarantiran.

Predstava je topla ljudska priča o starom Splićaninu Fabijanu koji u retrospektivnom pogledu na svoj život progovara o odrastanju u siromašnom ribarsko – težačkom predgrađu, životu tijekom fašističke okupacije, internaciji u izbjeglički logor El Shatt, danima socijalističke izgradnje i potom, naravno, tranzicijske razgradnje.

Poznati hrvatski glumac i osnivač Teatra Rugantino Ivica Vidović poželio se vratiti monodrami s materijalom u kojem se ogleda njegova osobnost i iskustvo. Vidovićevo mjesto hrabro je preuzeo Siniša Popović i majstorski izgradio lik Fabijana, a za režiju je zaslužna Gordana Gadžić. Predstavu Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju Vidoviću, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge.

Ulaznice su u prodaju na blagajni HNK Zadar (11-13 sati te 19-21 sat) i na mjestu održavanja programa 30 minuta prije početka predstave.

HNK Zadar zadržava pravo izmjene programa. U slučaju kiše programi se održavaju u HNK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...