Novi iPhone stiže 9. rujna

Apple je poslao pozivnice za događanje zakazano za 9. rujna. Gotovo je sigurno kako će tom prilikom predstaviti novi model svog pametnog telefona, moguće i nove modele iPada, pa čak i Apple TV.

U Appleu se drže, čini se, tradicije – iPhone su dosad u pravilu predstavljali tijekom jeseni. Događanje je zakazano za 9. rujna, po prvi put u dvorani Bill Graham Civic Auditorium.

Očekuje se kako će jabučari predstaviti novi par pametnih telefona: iPhone 6S i 6S Plus. O novim uređajima ne zna se puno, tek da bi mogli ponuditi nadogradnju na postojeće modele. Moguće je kako će imati zaslone s ugrađenom tehnologijom Force Touch, koja će ih činiti ne samo osjetljivima na dodir, već i na to koliko je dodir snažan. Istu tehnologiju Apple već koristi u laptopima.

Očekuje se i veliko poboljšanje kamere, iako nije još jasno o čemu bi se točno moglo raditi. Također, nagađa se i o animiranim wallpaperima, sličnim onima kakvi su prisutni na Apple Watchu (za koje su u tvrtci iz Cupertina navodno fotografirali jedan cvijet 24 tisuće puta kako bi dobili jedan wallpaper).

Što se iPada tiče, mogao bi se pojaviti veći iPad Pro. Uporno se šuška o preuređenom Apple TV-u, iako je dvojbeno hoće li ga stići zgotoviti do predstavljanja. Za očekivati je kako ćemo vidjeti iOS 9, OS X El Capitan i watch OS 2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...