Predstava Dogville u Sv. Dominiku

U sklopu Zadra snova večeras će se u crkvi sv. Dominika s početkom u 21:30 sati održati predstava Dogville redatelja Kokana Mladenovića. Riječ je o kazališnoj adaptaciji poznatog Trierovog filma.

Kako se narativ predstave kreće u graničnim stanjima ljudskog ponašanja izvedba je u stalnoj kretnji različitim izvedbenim oblicima, suvereno se koristeći kazališnom, glazbenom (live izvedba grupe Vrooom) i interaktivnom video umjetnošću. Predstava Dogville neposredna je kritika društva i sirovih međuljudskih odnosa nastalih tijekom tranzicijskih procesa koji predatorski mahnitaju posljednjih desetljeća.

Međunarodno afirmirani srpski redatelj Kokan Mladenović s uspjehom režira u brojnim kazalištima Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Stručno se usavršavao u New Yorku, Londonu, Avignonu i Moskvi. Bio je umjetnički direktor kazališta Dadov, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Somboru, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu i direktor kazališta Atelje 212 u Beogradu. Za svoj rad, dobio je nagradu ‘Bojan Stupica’ kao i brojne festivalske nagrade.

– Uočavajući neuralgične točke našeg grada i naših života, pokušavamo da, na sav glas, govorimo i pjevamo o ovom ruglu pogrešne politike, upropaštene kulture i uništene budućnosti jednog grada i jedne države, rekao je Mladenović o predstavi Dogville.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...