“24 sata” uvrstio zadarsku i pašku mesnicu među najbolje u Hrvatskoj

Internetski portal i dnevni list 24 sata uputio se u potragu za najkvalitetnijim mesom za roštilj u Lijepoj našoj, a u njihovom konačnom popisu, među sedam veličanstvenih našle su se čak dva prodajna mjesta iz Zadarske županije – mesnice “Paleka” u Zadru i mesni odjel Trgovinskog centra Lorenco na Pagu. Evo što su o njima rekli:

Mesnice Paleka

Zadrani koji sa sigurnošću žele znati kakvo meso kupuju posjećuju mesnice Paleka. Vlasnik iz Zemunika Donjeg Mladen Paleka, ima klaonicu pa prodaje meso od stoke koju tamo kolje. Za gradnju prve klaonice prve kategorije u Zadarskoj županiji tražio je i dobio 3,2 milijuna kuna iz pretpristupnog programa EU IPARD. Nakon proširenja i rekonstrukcije klaonice na 1100 četvornih metara, ona odgovara standardima Europske unije.

Kvalitetno meso na Pagu

Kvalitetnog mesa ima i u Trgovinskom centru Lorenco u Pagu. Robu dobavljaju iz Mesne industrije Milivoj Medven sa Žumberka, a sad prodaju i odličnu pašku janjetinu koju otkupljuju od lokalnih uzgajivača. Dobru suradnju s kupcima već 23 godine gradi i održava splitski mesar Marko Dadić (57).

– Kod nas je sve domaće. Janjetina je dalmatinska, a drugo meso dolazi iz Slavonije. Sve je mahom od malih uzgajivača. Držimo i suho meso, od pršuta, pancete, pečenice i kobasica, a to proizvodimo i sušimo sami u našoj sušari u Biskom. Kad smo počeli proizvoditi suhomesnato, bila nam je važna svaka primjedba i pohvala naših kupaca. Upravo prema tome, nakon više godina eksperimentiranja, dobili smo onaj savršeni recept prema kojem proizvodimo posljednjih 10-ak godina, kazuje Dadić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...