DORH od Sabora zatražio ukidanje imuniteta Josipi Rimac

Saborsko mandatno-imunitetno (MIP) povjerenstvo zaprimilo je u utorak poslijepodne zahtjev DORH-a da se HDZ-ovoj zastupnici Josipi Rimac ukine zastupnički imunitet, potvrdila je Hini predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Ukidanje zastupničkog imuniteta DORH traži radi nastavka istrage protiv Josipe Rimac koju je prošle godine pokrenuo USKOK, sumnjičeći zastupnicu da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.

Rimac je na zastupničku dužnost prisegnula prošlog petka, a u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je travnju skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Sjednicu na kojoj će MIP raspravljati o zahtjevu za skidanjem imuniteta Josipi Rimac Sobol je sazvala za četvrtak.

Zahtjeve DORH-a za ukidanje zastupničkih imuniteta MIP u pravilu prihvaća bez rasprave, a Sobol kaže kako očekuje da će u petak, posljednjega dana zasjedanja, Hrvatski sabor ukinuti imunitet HDZ-ovoj zastupnici.

Riječ je o uobičajenoj proceduri

HDZ-ova saborska zastupnica Josipa Rimac izjavila je u utorak vezano za zahtjev DORH-a da joj se ukine zastupnički imunitet, kako je riječ o uobičajenoj proceduri.

“To je uobičajena procedura. Poznato je da se vodi istraga, a u novoj okolnosti, kao saborskoj zastupnici, da bi se istraga provodila moraju skinuti zastupnički imunitet”, rekla je Rimac Hini odgovarajući na upit vezan uz zahtjev DORH-a saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu (MIP) da joj se ukine zastupnički imunitet.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...