Facebook će znati kad objavite video bez dozvole

Pod pritiskom tvoraca videa, koji tvrde kako ne uspijeva onemogućiti objavljivanje njihovih djela bez dozvole, u Facebooku pokušavaju pronaći načine kako lakše zaštititi video zapise od neovlaštenog prenošenja, naročito u slučajevima kad postanu viralni.

Kako bi spriječili dijeljenje videa bez dozvole, u Facebooku su osmislili i razvili tehnologiju koja bi trebala brzo preopoznati video zapise koji su duplikati onih koje su autori izravno objavili.

Nastala je u suradnji sa skupinom tvoraca videa, među kojima su i mreža Fullscreen, iz koje su stigle brojne kritike na račun Facebooka te Zefr, tvrtka koja pomaže u praćenju videa online.

Tehnologija bi trebala omogućiti prepoznavanje videa na stranicama, profilima, grupama i u raznim zemljopisnim regijama, procjenjujući milijune uploadanih videa brzo i precizno. Kad pronađe prekršitelja obavijestit će izdavača, koji potom od Facebooka može zatražiti uklanjanje.

Korisnici koji se više puta ogriješe o pravila moći će biti blokirani, odnosno onemogućeni u objavi fotografija i videa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...