Google gasi Flash u Chromeu

Ako poput nas mrzite pop-up oglase i animacije u Flashu koje se same pokreću, ova će vas vijest razveseliti. Iz Googlea stiže najava kako će preglednik Chrome od 1. rujna blokirati oglase u Flashu po početnim postavkama.

Iz Googlea su u srpnju najavili kako će Chrome početi pauzirati brojne oglase u Flashu kako bi poboljšao izvedbu za krajnje korisnike. Sad znamo i kad će Google krenuti s time – od utorka, 1. rujna.

Ako imate oglase u Flashu, sad je vrijeme da ih prebacite u HTML5. Googleov AdWords to radi automatski. Upute i više informacija potražite na Googleovim stranicama.

Sredinom srpnja u preglednicima Chrome i Firefox blokirana su starija izdanja Adobeovog animacijskog softvera, često korištenog za reprodukciju video sadržaja, nakon što su se pojavile vijesti o hakerima koji su zlorabili sigurnosni propust za preuzimanje korisničkih računala

Google i Mozilla nisu baš imali puno izbora – mogli su onemogućiti dijelu korisnika gledanje videa online ili ih izložiti riziku od hakerskog upada. Odlučili su se na blokadu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...