Grad prijavio projekte Fondu za razvoj turizma; Prioritet uređenje gradskih plaža

Grad Zadar prijavio je nove projekte Fondu za razvoj turizma, kazano je na današnjem Gradonačelnikovom kolegiju. Zadarski gradski oci prijavili su za ta nacionalna sredstva Ministarstvu nekoliko projekta, a za svaki će se dodijeliti maksimalno dva milijuna kuna. Ipak, naglašeno je kako je taj iznos u praksi značajno manji. O prijavljenim projektima okupljene je izvijestio pročelnik Šime Erlić.

Projekt Turističko-informativnog centra je prijavljen, a potražuje se iznos od jednog milijuna kuna za pokrivanje kredita.

Prijavljeno je pet gradskih plaža zato što ove godine natječaj to dozvoljava. Tražit će se novci za dokumentaciju, uređenje i tematizaciju. Radi se o plažama Iž, Puntamika 1 i 2, Kolovare, Silba i Molat, budući da one udovoljavaju uvjetima iz natječaja. Na natječaj je prijavljen obalni pojas u Diklu, odnosno plaža i šetnica.

Plaže su vrlo važne, zbog njih ljudi odabiru gdje će na ljetovanje. Sve najpoznatije svjetske plaže su pješčane. Mi ćemo svoje urediti kako treba. Zadar svugdje ima čisto more, ali plaže nam nisu na razini. Napravit ćemo određene zahvate i nećemo raditi napamet. Želimo od poludivljih plaža napraviti pješčane. To Zadru i otocima treba i zato smo krenuli u ovaj projekt, poručio je gradonačelnik Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...