Kalmeta: “Ne vjerujte ministru Siniši Hajdašu Dončiću ni kad darove nosi!”

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obišao je jutros luku Gaženicu. Zadovoljan zbog završetka infrastrukturnih radova vrijednih 1.1 milijardu kuna, najavio je da će u listopadu biti raspisan natječaj za izvođača radova na novoj zgradi lučkog terminala.

Međutim, župan Stipe Zrilić i i gradonačelnik Božidar Kalmeta nisu nazočili ministrovom obilasku, već su sazvali vlastitu tiskovnu konferenciju. Pozivu Hajdaša Dončića nisu se odazvali, jer kako kažu, istog nije ni bilo.

– Nismo dobili poziv, nego obavijest. Bio sam ministar pa znam kakva je procedura. Da je Hajdaš Dončić htio da dođemo, uputio bi poziv, odlučan je Kalmeta.

– Odjednom je za Hajdaša Dončića Gaženica nacionalni projekt koji nadilazi lokalnu važnost, kako je jutros rekao medijima.  A prije nekoliko godina govorio je drugačije – da je riječ o najgorem, amoralnom  projektu i da postoji jeftinija solucija. Govorio je da se projekt mora zaustaviti, no srećom on to nije mogao, a ni trebao učiniti. Evo, četiri godine kasnije kada vidimo da je ovakva Gaženica najbolje rješenje, ministar se kiti našim perjem, rekao je Kalmeta i podsjetio na sličnu retoriku ministra po pitanju Pelješkog mosta.

– Najprije su se protivili izgradnji Pelješkog mosta, a sad smatraju da je od presudnog značaja. Svatko može promjeniti mišljenje ako se suoči  s valjanim argumentima, ja to nikome ne osporavam. Ali, izgubljeno je vrijeme, mogli smo danas ovdje imati stotine i tisuće zaposlenih. Ministar se prema svemu do sada viđenom pokazao štetnim i nevjerodostojnim. Ne vjerujte ministru Siniši Hajdašu Dončiću ni kad darove nosi!, smatra Kalmeta, a nije propustio priliku spomenuti kako je Vlada ugasila kargo ispostavu Zadar, zbog čega je 40 ljudi ostalo bez posla.

– Zahvaljujući Vladi Polača nije dobila vrtić, škola u Zemuniku sportsku dvoranu i tako dalje, nastavio je kuditi Vladu.

Ni Zrilić nije “štedio” Hajdaša Dončića:

– Vidjeli ste i sami tko je ministra dočekao – SDP-ovci. Nemojmo se zavaravati, njegov posjet nije bio ništa drugo nego predizborni politički skup, rekao je Zrilić, a zatim je “opleo” po ministru:

– Zračna luka Zadar je bilježila rast i razvoj dok se nije umiješao Hajdaš Dončić. Sada će, po svemu sudeći, uslijediti godina stagnacije i pada. Osim toga, naš razvojni projekt koji se ticao rekonstrukcije i proširenja piste je onemogućen, jer je ministar tražio da ide u ruke podkoncesionara, rekao je Zrilić i iznio svoje mišljenje da Vlada samo smišlja kako oslabiti razvoj Zadarske županije. Kao potvrdu svojoj tezi, Zrilić je istaknuo da su sredstva namijenjena za županijske ceste, o kojima skrbi Županijska uprava za ceste, najprije smanjena, a potom i u cijelosti ukinuta.

– To je teška agresija na sigurnost ljudi, ali i jednako teška agresija na dostupnost naše lokacije turistima, oštar je zadarski župan prema potezima aktualne vlasti.

– Ulaganje u otoke je također nepostojeće. Naravno, iznimka je luka u Tkonu gdje ministar ima vikendicu iz koje poziva na medijske konferencije, bez da je uopće zvao predstavnike županijske vlasti, nije se u svojim kritikama zaustavljao Zrilić, kazavši za kraj kako je “to ta Hrvatska koja raste”.

Sudeći po svemu danas viđenom, u ovo predizborno vrijeme igara nam zasigurno neće manjkati. A kruha?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...