Mjestimično jače nevrijeme i obilnija kiša

Prvi dio tjedna obilježilo je stabilno vrijeme diljem Dalmacije. Sunčano je bilo i tijekom srijede u kojoj smo ušli u kalendarsku jesen. Prvi dan jeseni samo je Zagori ujutro donio niske temperature zraka, primjerice na sinjskom području minimalne temperature zraka pale su na skromnih 7 Celzijevih stupnjeva. Danju je posvuda bilo vrlo toplo, a u Kninu je temperatura u najtoplijem dijelu dana dosegla čak 29,5°C!

More je i dalje iznimno toplo za dio godine, površinske su mu temperature diljem Dalmacije od 22 do visokih 24°C, piše Crometeo portal.

Dok se Dalmacija u srijedu “kupala” u suncu, sjeverni Jadranu su već zahvatili oblaci nove ciklone, koju je Crometeo tim nazvao Helga i koja nam je stigla sa sjeverozapad. Ista će tijekom četvrtka Dalmaciji donijeti jaču promjenu vremena.

Zbog toga tijekom četvrtaka očekuje vrlo promjenjivo vrijeme. Bit će umjereno do znatno oblačno, uz kraća sunčana razdoblja. Iako će posvuda biti kiše, ona neće biti ravnomjerno raspoređena. Dok će ponegdje pasti svega nekoliko litara, dijelovi Dalmacije mogli bi, uz jače grmljavinske pljuskove, dobiti više od 50 litara oborina. Najviše kiše moglo bi pasti u južnoj i dijelu srednje Dalmacije. Dok će na sjevernom Jadranu puhati bura, u Dalmaciji će biti juga i levanta, a bura će prvo zapuhati u sjevernoj Dalmaciji. Jutro će najsvježije biti u sjevernoj, a najtoplije u južnoj Dalmaciji. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 20 do 25°C, u Zagori i nekoliko stupnjeva niže.

U petak će doći do djelomične stabilizacije vremena. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U sjevernoj Dalmaciji suho, ali će u dijelu srednje i u južnoj Dalmaciji i dalje biti povremenih grmljavinskih nestabilnosti. Na sjeveru Dalmaciji puhat će slaba do umjerena bura koja navečer može biti jaka. U ostatku Dalmacije veći dio dana slab vjetar promjenjiva smjera, navečer slaba do umjerena bura. Jutro će biti svježije, najviše dnevne temperature od 19 do 23°C.

Vikend će proteći u znaku stabilna i pretežno sunčana vremena. Samo ponegdje na otocima i na krajnjem jugu Dalmacije može biti pokojeg slabog pljuska. Puhat će većinom slaba do umjerena bura koja će samo ponegdje u sjevernoj Dalmaciji biti jaka. Jutra će biti prohladna, dani ugodni s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 20 do 24°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...