Nakon promjene loga, Google tražilica po novome prikazuje i neke zabavne činjenice

Najpopularnije svjetska internetska tražilica od ovog tjedna ima novi logotip, ali i još jednu zanimljivu opciju koja bi mogla biti interesantna ljubiteljima trivije. Naime, ukoliko u Googleovo polje za pretraživanje utipkate “fun facts” (zabavne činjenice) ili “I’m feeling curious” (znatiželjan sam), povrh uobičajenih rezultata pretraživanja pojavit će se okvir, i u njemu –nasumično odabrana zabavna činjenica.

Osim ovog djelića trivije odabranog iz velike Googleove baze linkova s Interneta, korisnik će dobiti i objašnjenje, te link na kojem može potražiti više informacija. Na dnu okvira stoji gumb “Ask another question” (postavi još jedno pitanje) kojim se dohvaća sljedeća nasumična zanimljivost. One se mogu odnositi na najširi raspon tema i mogu služiti kao dobra razbibriga.

Najbolje da cijelu stvar isprobate i sami.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...