Ni ove godine ništa od Poliklinike

Zadrani već godinama iščekuju dovršetak nove Poliklinike, a čini se da će se i ovog puta morati još malo strpjeti. Unatoč nadanjima da bi ista mogla započeti s radom već do konca ove godine, iz uprave bolnice ipak navode 2016. kao godinu preseljenja.

Budući da s jedne izvođač radova tvrdi da je sve učinjeno po pravilima, a s druge strane nadzorni inženjer navodi kako je pronašao nedostatke i nepravilnosti, breme odluke o tome tko je u pravu spalo je na ramena vještaka s Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Kako će se na nalaze vještaka čekati se 60 dana, a potom slijedi sudska presuda i “popravni” radovi izvođača, preseljenje u Polikliniku ćemo najvjerojatnije dočekati početkom iduće godine.

Andrijana Bedalov, sanacijska upraviteljica OB Zadar kazala je za Radio Zadar kako je Poliklinika prioritet iz više razloga i dodala da ju stanje stanje na Onkologiji podsjeća na lošiju mjesnu zajednicu te je potrebno kvalitetno zbrinuti onkološke pacijente. Novca za uklanjanje kvarova i nedostataka, kako kaže Bedalo – ima, te s te strane neće biti problema.

Inače, radovi na novoj Poliklinici započeli su 2008. godine, a otad se već sedmu godinu nizaju problemi u konačnoj realizaciji ovog projekta koji je od iznimnog značaja za Zadrane, ali i za stanovnike s šireg područja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...