Od listopada nove subvencije za kupnju kućanskih aparata

Od 2. listopada građani će ponovo moći kupovati energetski najučinkovitije kućanske uređaje uz državni poticaj.

– U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali smo 8 milijuna kuna za kupovinu 10.000 A+++ uređaja te će poticaji iznositi 800 kuna po uređaju. Riječ je o mjeri za postizanje energetskih ušteda u kućanstvima koje su jedna od bitnih smjernica europske, ali i nacionalne energetske politike. Projekt sufinanciranja energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja iz lipnja bio je uspješan te su poticaji potrošeni u devet dana zahvaljujući iznimnom interesu građana, kazao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović

Građani koji su uređaje kupili već sada mogu vidjeti jasne koristi kroz manji trošak za struju ili vodu, a u isto vrijeme štiti se okoliš kroz manje emisije CO2, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije ministar Zmajlović.

Podsjetimo, Ministarstvo je u lipnju raspisalo javni poziv za građane za kupnju energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja. U razdoblju od 3. do 11. lipnja građani su kupili 10.000 uređaja za što je bilo osigurano 8 milijuna kuna. Zbog velikog zanimanja građana tada su najavljeni novi poticaji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...